Badkamer-Dicht

Renovatie badkamer: met deze producten en tips voorkom je vochtproblemen in de badkamer

16/01/2024

Ga je je badkamer grondig renoveren? Dan er is naast het breek- en kapwerk, nieuwe verf en nieuwe badkamermeubels nog iets waar je aan moet denken, namelijk het vochtvrij houden van de ruimte. Goed verluchten helpt je om schimmelvorming en vocht in de badkamer te voorkomen. Hoe kun je de ruimte extra beschermen? Welke vochtbestrijdingsproducten van Aquaplan kunnen hierbij helpen?

Tegels voor bad, douche en wanden

In je bad en douche wordt er de grootste hoeveelheid water verbruikt. Miljoenen liters water lopen jaarlijks door hun kranen. Het is dan ook belangrijk dat je de ruimtes rondom de badkuip en de douchebak en in de douchecabine waterdicht te houden. Zo kan er geen water in de achterliggende muren sijpelen en ophopen. Ga je de muren rondom betegelen, dan is een onderlaag die het vocht tegenhoudt aangeraden. Welke producten kun je hiervoor gebruiken?

Waterdruk-Stop voor scheuren en barsten

Wil je de badkamerondergrond behandelen om lekken, scheuren en barsten dicht te maken? Dan kan dat met Waterdruk-Stop. Dit waterdicht cement zet tijdens het droogproces uit, en creĆ«ert een effectieve, permanente dichting.

Badkamer-Dicht voor een waterdicht scherm

Nadat je alle scheuren hebt dichtgemaakt, kun je de wanden 100 % waterdicht maken met Badkamer-Dicht. Hiermee voorzie je ondergronden in pleisterwerk, beton of hout van een waterdichte laag voordat je de wanden rondom je badkuip, douchebak of de wanden in je douchecabine betegelt.

Bereid wel eerst de muur voor. Wil je Badkamer-Dicht op een oppervlakte aanbrengen, dan moet je de ondergrond eerst opschuren zodat die egaal wordt. Op een te ruwe ondergrond kan je immers niet goed tegelen. Gebruik Anti-Scheur verstevigingsband om de hoeken, wand- en vloeraansluitingen te verstevigen en een optimale waterdichting te garanderen. Breng hiervoor de band eerst op de horizontale hoeken, en daarna op de verticale hoeken aan. Hierna kun je een tweede laag Badkamer-Dicht aanbrengen.

Beperk vocht door condensatie

Verlucht je je badkamer niet, of niet voldoende, dan kan er condensatie ontstaan. Hierdoor kunnen vochtproblemen en schimmels ontstaan. Met Anti-Condensatie, een decoratieve muur- en plafondcoating, die je als muurafwerking kunt gebruiken, krijgen condensatie en de negatieve gevolgen ervan geen kans. De muren voelen dankzij de thermisch isolerende eigenschappen van het product warmer aan waardoor de lucht niet condenseert en schimmelvorming vermeden wordt.

Fixeer wel eerst de muren in pleisterwerk of gipsplaten met een laag muurverf op waterbasis voordat je Anti-Condensatie gebruikt. Zo kunnen ze geen vocht opzuigen. Beng voor een beter isolerend effect na vier uur een tweede laag aan.

Op zoek naar de ideale producten om vocht te voorkomen of andere handige doe-het-zelfproducten? Ga dan langs in een Aquaplan-verkooppunt in je buurt.

Badkamer-Dicht
Anti-Condensatie
Anti-Condensatie
Waterdruk-Stop
Waterdruk-Stop
Waterdruk-Stop
Anti-Scheur verstevigingsband
In samenwerking met Aquaplan

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.