Ontdek gerichte oplossingen voor vochtproblemen in je kelder

Gepubliceerd op
Kelder-Epoxy Aquaplan
Kelder-Epoxy Aquaplan
Waterdruk-Stop Aquaplan
Waterdruk-Stop Aquaplan
Kelder-Bezetting Aquaplan
Kelder-Bezetting Aquaplan

Vochtproblemen komen regelmatig voor in kelders. Een muffe geur, een plas water in de kelder, schimmel op de muren, … Vervelend! Vaak beperken de problemen zich niet tot de kelder en kan het je hele woning gaan aantasten. Om niet te spreken over de bijhorende gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan. Belangrijk is de oorzaak ontdekken en zo het vochtprobleem gericht aan te pakken. We zetten de oplossingen voor je kelder je op een rij.

Waarom vocht in de kelder?

Heb je een kelder? Dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met vochtproblemen. Dit is op zich niet zo vreemd omdat de kelder zich deels of volledig onder de grond bevindt. Condensatie, insijpelend grondwater, schimmelvorming, … kunnen in je kelder ontstaan. Gelukkig bestaan er oplossingen. Wat kun je doen?

Dicht je lekken met Waterdruk-Stop

Merk je dat er vocht in je kelder is? Mogelijk heb je scheuren, barsten of lekken in je keldermuren en/of grond. Om het vochtprobleem aan te pakken moet je deze dichten. Dit kan met Waterdruk-Stop, een hechtingsmiddel dat snel verhardt en dicht.

Maak je muren waterdicht met kelderbezetting

Heb je de barsten, scheuren of lekken gedicht? Dan kun je een waterdichte cementcoating aanbrengen. Kelder-Bezetting is een witte coating die een vochtige kelder helpt voorkomen en het grondwater dat uit je keldermuur vloeit tegenhoudt. Je kunt het gebruiken op kelderwanden die bestaan uit cement- of betonblokken. Breng het makkelijk aan met de kwast en werk wat later af met een likje verf voor een mooi resultaat.

Of gebruik epoxy

Heb je bakstenen muren in je kelder of is hij bezet met cement? Dan gebruik je beter Kelder-Epoxy. Dit is een coating waarmee je muren waterdicht kunt bezetten maar dat dus gemaakt is uit epoxyhars. Dit is zeer slijtvast en kan ook op de vloer gebruikt worden. Het dringt diep in de ondergrond en verstevigt de structuur van je muren en/of vloer. Bovendien kan het ook op geschilderde muren worden aangebracht. Nadat het is uitgehard kan de epoxylaag als afwerking geverfd of betegeld worden.

Klaar om je kelder en/of woning vochtvrij te maken? Pak de problemen aan met de geschikte producten. Je vindt ze bij een Aquaplan-verkooppunt in je buurt. Wil je berekenen hoeveel product je precies nodig hebt? Bereken het met deze handige calculator.