Waarom vocht in de kelder?
Heb je een kelder? Dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met vochtproblemen. Dit is op zich niet zo vreemd omdat de kelder zich deels of volledig onder de grond bevindt. Condensatie, insijpelend grondwater, schimmelvorming, … kunnen in je kelder ontstaan. Gelukkig bestaan er oplossingen. Wat kun je doen?
Dicht je lekken met Waterdruk-Stop
Merk je dat er vocht in je kelder is? Mogelijk heb je scheuren, barsten of lekken in je keldermuren en/of grond. Om het vochtprobleem aan te pakken moet je deze dichten. Dit kan met Waterdruk-Stop, een hechtingsmiddel dat snel verhardt en dicht.
Maak je muren waterdicht met kelderbezetting
Heb je de barsten, scheuren of lekken gedicht? Dan kun je een waterdichte cementcoating aanbrengen. Kelder-Bezetting is een witte coating die een vochtige kelder helpt voorkomen en het grondwater dat uit je keldermuur vloeit tegenhoudt. Je kunt het gebruiken op kelderwanden die bestaan uit cement- of betonblokken. Breng het makkelijk aan met de kwast en werk wat later af met een likje verf voor een mooi resultaat.
Of gebruik epoxy
Heb je bakstenen muren in je kelder of is hij bezet met cement? Dan gebruik je beter Kelder-Epoxy. Dit is een coating waarmee je muren waterdicht kunt bezetten maar dat dus gemaakt is uit epoxyhars. Dit is zeer slijtvast en kan ook op de vloer gebruikt worden. Het dringt diep in de ondergrond en verstevigt de structuur van je muren en/of vloer. Bovendien kan het ook op geschilderde muren worden aangebracht. Nadat het is uitgehard kan de epoxylaag als afwerking geverfd of betegeld worden.
Klaar om je kelder en/of woning vochtvrij te maken? Pak de problemen aan met de geschikte producten. Je vindt ze bij een Aquaplan-verkooppunt in je buurt. Wil je berekenen hoeveel product je precies nodig hebt? Bereken het met deze handige calculator.