Maak je buitenmuren waterdicht met een impregneercrème

23/08/2023

Vocht in je muren kan heel wat vervelende gevolgen hebben: hoge luchtvochtigheid, schimmels, slechte thermische isolatie, beschadigingen aan je binnen- of buitenmuren. Jakkes. Daar wil je liever niet mee te maken hebben. Gelukkig kun je je muren (proactief) beschermen. Met een impregneercrème bijvoorbeeld. Wat is dit, wat zijn de voordelen en hoe breng je het zelf aan?  

Voorkom vochtige muren

Wil je niet opgezadeld zitten met schimmel, mos- en algengroei en structurele risico’s door vocht? Dan maak je best je muur waterdicht. Gebruik je daarvoor een impregneercrème, dan geniet je van enkele sterke voordelen.

Impregneercrème voor buitenmuren

Een impregneercrème, wat is dat? Dit is een kleurloze, waterafstotende maar ademende crème die je op de buitenkant van je muren aanbrengt. De waterafstotende bestanddelen dringen tot diep in de poreuze ondergrond en vormen zo een waterdichte laag. Doordat water of vocht niet verder kan doordringen in de muur, blijven vochtproblemen weg.

Gevelimpregneer Crème geeft je buitenmuren zo’n beschermlaag. Je gebruikt hem op niet-geschilderde, verticale en poreuze buitenmuren, en gevels uit baksteen, beton, pleisterwerk en kalkzandsteen. Eén laag is ruim voldoende om je muren langdurig te beschermen, de crème is immers erg hoog geconcentreerd. Dat scheelt.

Voordelen van impregneercrème

Wat zijn nu alle voordelen? We zetten ze voor je op een rij:

  • Beschermt regen vocht van buitenaf, zodat het niet in de muur kan dringen en dus ook bescherming tegen schade en schimmel.
  • Beschermt tegen alle weersomstandigheden: regen, sneeuw, vorst.
  • Vermindert kans op scheuren, afbladdering van verf en andere slijtage.
  • Ademt: vocht kan niet binnen maar kan wel van binnenuit ontsnappen.

Werkwijze

De impregneercrème op je muren aanbrengen is niet zo moeilijk. Waarmee houd je rekening?

  • Reinig eerst je muren, bijvoorbeeld met Dak & Muur reiniger, een universeel bio-based reinigingsproduct waarmee je alle vervuiling losweekt en afbreekt.
    Heeft de muur groene aanslag? Verwijder dit met Stop Groene Aanslag.
  • Is de muur gereinigd, stof- en aanslagvrij? Breng dan de impregneercrème dik en onverdund aan. Gebruik hiervoor een blokborstel of rol. Eén laag is voldoende. De crème heeft eerst een witte kleur en wordt tijdens het drogen transparant.

Andere producten om je muren waterdicht te maken

Er zijn nog andere manieren om je buitenmuren te beschermen tegen doorslaand vocht. We noemen ze hieronder even:

Hydro-Flex

Deze vochtwerende gevelcoating is extreem dekkend en dicht zelfs poriën en microscheurtjes. Het middel is zeer elastisch en dus ook geschikt voor ruwe muren. Bovendien is hij dankzij de speciale samenstelling uv-bestendig en duurzaam. Ontdek meer over Hydro-Flex.

Muur-Dicht

Deze waterafstotende, ademende coating is vrij van solventen, geur en kleur. Het beschermt de muur tegen regen en vervuiling zonder dat het het uitzicht van de muur verandert. Ontdek meer over Muur-Dicht.

Aqua-Resist

Met deze gebruiksklare muurcoating herstelt en verstevigt een droge én vochtige muur al na één laag. Ontdek meer over Aqua-Resist.

Noot: reinig bij elk van deze producten wel eerst de muur, bijvoorbeeld met Dak & Muur Reiniger alvorens de oplossing aan te brengen.

Wil je graag zelf aan de slag en je gevels beschermen tegen vocht? Ontdek alle coatings en crèmes die je hiervoor nodig hebt in een Aquaplan verkooppunt in je buurt

In samenwerking met Aquaplan

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.