Zo voorkom je vuile (vet)plekken op je terras of tuinverharding

Gepubliceerd op 24 March 2020

In tuinen wordt er voor paadjes en terrassen veel gebruik gemaakt van poreuze materialen zoals natuursteen, beton, kleiklinkers, cement, enzovoort. Ontdek hoe je deze verhardingen kunt beschermen tegen vuil en vlekken.

Poreuze materialen: gevoelig voor vet en vuil

In tuinen wordt veel gebruik gemaakt van poreuze materialen. Denk hierbij aan verhardingen bijvoorbeeld in: natuursteen, kleiklinkers, beton, baksteen en cement. Deze materialen zijn altijd gevoelig voor vet en vuil. Het kan hierin binnendringen, met als gevolg: vervelende vlekken die niet zo eenvoudig te verwijderen zijn. Omdat het materiaal zo poreus is, kunnen ook mossen en algen hier gemakkelijker op groeien. Zeker in de herfst en de winter ontstaat er groene aanslag door het vochtige weer en het gebrek aan zonlicht.

Verwijderen van vuil

Het vuil dat aanwezig is op materialen zoals natuursteen, kleiklinkers, beton, baksteen, … kun je manueel verwijderen. Kies hiervoor zeker het juiste product. Gebruik hiervoor geen agressieve reinigingsproducten, want hiermee kun je het materiaal blijvend beschadigen. Ga aan de slag met een borstel of hogedrukreiniger op een lage stand en het juiste product. Zo kun je een groot deel van de het vuil op de ondergrond verwijderen. Gebruik bij groene aanslag een natuurlijk product dat werkt op basis van enzymen. Hiermee verwijder je op een milieuvriendelijke manier de aanslag zonder te schrobben.

Bescherm preventief je verhardingen

Voorkomen is veel beter dan genezen! Je kunt er voor zorgen dat vuil en vet niet (opnieuw) kunnen indringen in de oppervlaktes van je tuinverhardingen. Dat doe je eenvoudig door een beschermende laag aan te brengen. Arduinbeschermer en klinkerbeschermer zijn hiervoor de aangewezen producten. Zo leggen een onzichtbare coating, beschermingslaag over deze materialen. De coating vertraagt zo het indringen van vuil, vetten en oliën. Absorberende, poreuze en ongeglazuurde (natuur)stenen oppervlakken bescherm je zo tegen nieuwe vervuiling.

Ben je op zoek naar onderhoudsproducten voor je huis en tuin? Of op zoek naar onderhoudsvriendelijke materialen? Vind de juiste oplossing of materiaal voor elk probleem. Zoek een verkooppunt in je buurt of neem contact op.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan