Mijn wc is verstopt, wat nu?

Een verstopt toilet? Dat maak je liever niet mee. Je dagelijks comfort, thuis of op het werk, wordt ernstig verstoord. Een verstopt wc gaat daarbij vaak gepaard met een hinderlijke geur. Ontstoppingsdienst Sobry is een expert in het herstellen van je dagelijks comfort: dankzij een juiste diagnose ontstoppen ze je wc binnen de kortste tijd. Ontdek in dit artikel eveneens hoe je een verstopte wc kan voorkomen.

Een verstopte wc komt steeds ongelegen

Een verstopt toilet komt nooit gelegen. Het niet of traag weglopen van je wc-water is zéér vervelend. Het kan leiden tot wateroverlast en geeft gegarandeerd een vieze geur af. Een geur die zich snel verspreidt en waar werkelijk niemand happy van wordt. Zelfs je kat wordt er ‘grumpy’ van. Laat een verstopt toilet de sfeer niet verpesten en schakel ontstoppingsexpert Sobry in voor een snelle en vakkundige oplossing.

Hoe helpt Ontstoppingsdienst Sobry?

Het wc-water loopt niet goed meer weg, of erger, het staat je wc-pot ‘aan de lippen’. Ontstoppingsdienst Sobry is gespecialiseerd in ontstoppingen. De firma is 24 op 7 bereikbaar, reageert snel op je vraag en hanteert correcte prijzen. Dankzij een grote vakkennis stelt Ontstoppingsdienst Sobry meteen de juiste diagnose en lost het probleem efficiënt op. Is er een achterliggend structureel probleem? Dan legt Sobry eveneens een permanente oplossing voor.

Tips om je verstopt toilet te helpen ontstoppen

Met het probleem van een verstopt toilet wil je liefst niet blijven zitten, toch? Een eenvoudig toe te passen tip kan je alvast vooruithelpen. Trek een rubberen handschoen aan of doe een plastic zak om je hand en controleer of een voorwerp de afvoer blokkeert. Geloof het of niet, een gevallen wc-blokje zou zomaar de boosdoener kunnen zijn.

Spoel regelmatig je wc door bij langzaam wegtrekkend water

Loopt het water in je wc heel langzaam weg? Dan heb je een grotere kans op ontstopping dan wanneer het water helemaal niet wegtrekt. Door bij een lagere waterstand regelmatig door te spoelen kan de verstopping mogelijk vanzelf oplossen.

Je wc ontstoppen met een ontstoppingsveer

Nog steeds geen beweging in de afvoer? Met het gebruik van een ontstoppings- of trekveer heb je misschien meer kans op succes. Een ontstoppingsveer is een buigbare metalen draad die zich wringt in de bochten van je afvoerleiding. Draai, duw en trek tot het water wegloopt en spoel goed na. Loopt het water nog steeds niet weg? Aarzel dan niet en contacteer Ontstoppingsdienst Sobry voor een professionele interventie.

Hoe verstoppingen in je wc voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Wil je weten hoe je een wc-verstopping kan voorkomen? Ziehier alvast enkele adviezen:

  • Gooi vochtige doekjes, maandverband of tampons niet in het toilet, maar in een vuilbakje.
  • Zorg voor voldoende spoelwater. Heeft je toilet een spaarknop, gebruik dan steeds de grote knop voor het doorspoelen van een grote boodschap.
  • Geef kalk geen kans en plaats een ontkalker op je leidingwater.
  • Let op bij het gebruik van wc-blokjes. Ze kunnen per ongeluk in het toilet terechtkomen.
  • Hang bij oudere wc’s een wc-blokje rechtstreeks in de spoelbak. Zo maken ze geen kans om in de afvoer terecht te komen.
  • Gebruik bij voorkeur wc-blokjes die kleven in de wc-pot en oplossen als ze loskomen.

Laat je ontstopping over aan Ontstoppingsdienst Sobry

Een verstopte wc is een aanslag op je dagelijks comfort. Het wc-water dreigt over te lopen en de nare geur die zich verspreidt laat je reukzin niet meer los. Hoe sneller je dit aanpakt, hoe beter. Ontstoppingsdienst Sobry begrijpt ten volle het belang van een snelle en efficiënte interventie en is om die reden 24 op 7 bereikbaar. Daarnaast gaat Ontstoppingsdienst Sobry bij jou aan de slag alsof het om hun eigen woning gaat.

Graag meer info en/of een interventie voor een verstopte wc? Neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Sobry. Deze vakman is actief in de regio’s Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

In samenwerking met Ontstoppingsdienst Sobry

Meer nieuws van Ontstoppingsdienst Sobry

Hoe zit het met de riolering van je (nieuwe) woning? Doe de check en voorkom onverwachte kosten.

Bij aankoop van een bestaande of nieuwbouwwoning is het rioolnetwerk niet zichtbaar.

Mijn riolering is verstopt, wat nu?

Komt er een vieze geur uit je leidingen en raakt het vuil niet weg?

Geurhinder in huis: mogelijke oorzaken en efficiënte oplossingen

Een vieze geur in je huis kan de sfeer grondig verpesten.

Keuken hack: hoe voorkom je een verstopte gootsteen?

Een verstopping in je gootsteen komt altijd ongelegen en kan voor heel wat overlast zorgen.

GRATIS Nieuwsbrief