Leidingen of afvoer verstopt, maar oorzaak onbekend? Zo vermijd je breekwerken!

Een verstopping in je leidingen of afvoer, het is een probleem waar je liefst zo snel mogelijk vanaf wil. Je kunt heel wat tips uitproberen, of hulp vragen aan een gespecialiseerde firma. Maar wat als je niet weet waar de verstopping of het probleem precies zit? Geen paniek, daar is een slimme aanpak voor!

Diverse oorzaken mogelijk

Een verstopping in je leidingen of het riool kan diverse oorzaken hebben. Een scheurtje bijvoorbeeld, kan voor vieze geuren zorgen. Maar er zijn nog veel meer problemen die voor overlast kunnen zorgen. Denk maar aan een verzakking, of een wortel van een boom die ingroeit. Ook vervuiling en zand kunnen de vlotte doorstroom in de leidingen of rioolbuizen verhinderen. Ontdek hier een lijst met mogelijke oorzaken.

Hoe het probleem opsporen?

Ontstoppingsdienst Sobry kan het probleem met je leidingen of de riool voor je opsporen, zodat je breekwerk vermijdt. Daarvoor gebruikt deze vakman een speciale camera. Via camera-inspectie kan hij immers vlot alle soorten lekkages en verstoppingen lokaliseren. Dat is doorgaans snel gebeurd. Interesse in een camera-inspectie bij je thuis? Neem dan contact op via deze gegevens.

Hoe verloopt een camera-inspectie?

De vakman plaatst een kleine camera in je leidingen zodat hij precies kan zien wat er aan de hand is. Zo kunnen verstoppingen meteen worden opgespoord, ook in buizen met een kleine diameter. Deze methode is ook bruikbaar voor moeilijk te bereiken plaatsen, zonder dat er (meer) schade wordt aangericht. Leer hier meer over de techniek camera-inspectie.

Probleem gelokaliseerd, wat nu?

Het lokaliseren van het probleem in de leidingen of riolering is nog maar het begin. Na de camera-inspectie legt de vakman uit wat de geurhinder of verstopping veroorzaakt, welke reparatie of renovatie eventueel nodig is en hoeveel die zou kosten. Heb jij een probleem met je leidingen of afvoer, en wil je dit graag laten onderzoeken? Neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Sobry. Deze vakman onderzoekt niet alleen de situatie, maar biedt ook een efficiënte oplossing aan. Hoeveel kost een interventie van Ontstoppingsdienst Sobry? Ontdek hier het tarief per klus.

Over Ontstoppingsdienst Sobry

Bij Ontstoppingsdienst Sobry ben je zeker van een snelle en precieze opsporing van het probleem. Bij elk geurprobleem of verstoppingsvraagstuk kan er een nauwkeurige analyse gemaakt worden. Doorgaans zijn er geen afbraakwerken of opgravingen nodig. Het deskundig en gecertificeerd verslag kan dienen als bewijs bij verzekeringskwesties. Goed om te weten: deze vakman werkt in de regio’s Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Een probleem met de riolering, leidingen of afvoer? Ontstoppingsdienst Sobry is gauw ter plaatse. Deze vakman detecteert het probleem en lost het vakkundig en snel op, en dit aan vaste prijzen. Kijk hier voor contactgegevens en laat het probleem meteen aanpakken voor de situatie verergert.

In samenwerking met Ontstoppingsdienst Sobry

Meer nieuws van Ontstoppingsdienst Sobry

Mijn wc is verstopt, wat nu?

Een verstopt toilet? Dat maak je liever niet mee.

Hoe zit het met de riolering van je (nieuwe) woning? Doe de check en voorkom onverwachte kosten.

Bij aankoop van een bestaande of nieuwbouwwoning is het rioolnetwerk niet zichtbaar.

Mijn riolering is verstopt, wat nu?

Komt er een vieze geur uit je leidingen en raakt het vuil niet weg?

Geurhinder in huis: mogelijke oorzaken en efficiënte oplossingen

Een vieze geur in je huis kan de sfeer grondig verpesten.

GRATIS Nieuwsbrief