Hoe zit het met de riolering van je (nieuwe) woning? Doe de check en voorkom onverwachte kosten.

Bij aankoop van een bestaande of nieuwbouwwoning is het rioolnetwerk niet zichtbaar. Hoe ontdek je de staat van de riolering, zodat je eventuele problemen kunt laten aanpakken?

Een cameraonderzoek legt problemen bloot

Als (ver)bouwer of koper heb je doorgaans geen zicht op de staat van de riolering van je woning. Een goede raad: door je riolering te laten controleren kun je heel wat frustraties en bijkomende kosten vermijden. Bij een nieuwbouwwoning plan je deze controle best in voor de oplevering, zodat je eventuele problemen meteen kunt melden. Ontstoppingsdienst Sobry brengt het rioleringsnetwerk in kaart door middel van een cameraonderzoek. Je ontdekt meteen in welke staat de riolering zich bevindt. Bekijk de contactgegevens van deze vakman.

In welke gevallen is een cameraonderzoek nuttig?

Er zijn heel wat gevallen waarin een onderzoek van de riolering nuttig is. Enkele voorbeelden:

Bij een niet-gerenoveerde woning

Een bestaande woning die nog niet gerenoveerd is, kan een riolering uit keramiek, beton of asbest hebben. Deze rioleringen worden na verloop van tijd wak en vallen in. Bovendien zullen de afvoeren na verloop van tijd verzakken. In de loop der jaren kunnen kalk en urinesteen zich aan de rioolbuizen hebben vastgehecht, waardoor de leidingen nauwer worden en het afvalwater moeilijker op zijn bestemming komt. Wortels van bomen en struiken kunnen zich via de zwakke punten in de riolering hebben genesteld. Rioleringen worden niet altijd op de juiste manier aangesloten, waardoor je last kunt krijgen van een vieze geur in huis. Verder kan een verdoken septische put, beerput of andere put voor problemen zorgen.

Bij een gerenoveerde woning

Rioleringen en afvoeren zijn mogelijk niet gerenoveerd zoals het hoort, of men heeft geprobeerd om problemen te verdoezelen.

Bij een nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouwwoning kan het zijn dat er leidingen verkeerd zijn gelegd of dat de riolering niet aangesloten is op het hoofdriool. Het is mogelijk dat er tijdens de werkzaamheden bouwafval (zoals betoninloop, voegsel, isolatieschuim, …) in de riolering is geraakt. De buizen kunnen verzakt zijn, bijvoorbeeld omdat er met zwaar materiaal over gereden is.

Maak een afspraak voor een controle 

Door een cameraonderzoek aan te vragen, kun je problemen met je riolering tijdig inschatten en de juiste acties ondernemen. Ontstoppingsdienst Sobry doet niet alleen het camera-onderzoek, maar voorziet ook een oplossing op maat. Hoe is het gesteld met de riolering van jouw woning? Door je riolering te laten controleren, kun je heel wat geld besparen. Ontdek hier hoe een cameraonderzoek in z’n werk gaat, en neem contact op met Ontstoppingsdienst Sobry voor een afspraak.

In samenwerking met Ontstoppingsdienst Sobry

Meer nieuws van Ontstoppingsdienst Sobry

Mijn wc is verstopt, wat nu?

Een verstopt toilet? Dat maak je liever niet mee.

Mijn riolering is verstopt, wat nu?

Komt er een vieze geur uit je leidingen en raakt het vuil niet weg?

Geurhinder in huis: mogelijke oorzaken en efficiënte oplossingen

Een vieze geur in je huis kan de sfeer grondig verpesten.

Keuken hack: hoe voorkom je een verstopte gootsteen?

Een verstopping in je gootsteen komt altijd ongelegen en kan voor heel wat overlast zorgen.

GRATIS Nieuwsbrief