Mijn wc is verstopt, wat nu?

Gepubliceerd op 18 September 2020

Een verstopt toilet? Dat maak je liever niet mee. Je dagelijks comfort, thuis of op het werk, wordt ernstig verstoord. Een verstopt wc gaat daarbij vaak gepaard met een hinderlijke geur. Ontstoppingsdienst Sobry is een expert in het herstellen van je dagelijks comfort: dankzij een juiste diagnose ontstoppen ze je wc binnen de kortste tijd. Ontdek in dit artikel eveneens hoe je een verstopte wc kan voorkomen.

Een verstopte wc komt steeds ongelegen

Een verstopt toilet komt nooit gelegen. Het niet of traag weglopen van je wc-water is zéér vervelend. Het kan leiden tot wateroverlast en geeft gegarandeerd een vieze geur af. Een geur die zich snel verspreidt en waar werkelijk niemand happy van wordt. Zelfs je kat wordt er ‘grumpy’ van. Laat een verstopt toilet de sfeer niet verpesten en schakel een ontstoppingsexpert in voor een snelle en vakkundige oplossing.

Tips om je verstopt toilet te helpen ontstoppen

Met het probleem van een verstopt toilet wil je liefst niet blijven zitten, toch? Een eenvoudig toe te passen tip kan je alvast vooruithelpen. Trek een rubberen handschoen aan of doe een plastic zak om je hand en controleer of een voorwerp de afvoer blokkeert. Geloof het of niet, een gevallen wc-blokje zou zomaar de boosdoener kunnen zijn.

Spoel regelmatig je wc door bij langzaam wegtrekkend water

Loopt het water in je wc heel langzaam weg? Dan heb je een grotere kans op ontstopping dan wanneer het water helemaal niet wegtrekt. Door bij een lagere waterstand regelmatig door te spoelen kan de verstopping mogelijk vanzelf oplossen.

Je wc ontstoppen met een ontstoppingsveer

Nog steeds geen beweging in de afvoer? Met het gebruik van een ontstoppings- of trekveer heb je misschien meer kans op succes. Een ontstoppingsveer is een buigbare metalen draad die zich wringt in de bochten van je afvoerleiding. Draai, duw en trek tot het water wegloopt en spoel goed na. Loopt het water nog steeds niet weg? Aarzel dan niet en contacteer een ontstoppingsdienst voor een interventie.

Hoe verstoppingen in je wc voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Wil je weten hoe je een wc-verstopping kan voorkomen? Ziehier alvast enkele adviezen:

  • Gooi vochtige doekjes, maandverband of tampons niet in het toilet, maar in een vuilbakje.
  • Zorg voor voldoende spoelwater. Heeft je toilet een spaarknop, gebruik dan steeds de grote knop voor het doorspoelen van een grote boodschap.
  • Geef kalk geen kans en plaats een ontkalker op je leidingwater.
  • Let op bij het gebruik van wc-blokjes. Ze kunnen per ongeluk in het toilet terechtkomen.
  • Hang bij oudere wc’s een wc-blokje rechtstreeks in de spoelbak. Zo maken ze geen kans om in de afvoer terecht te komen.
  • Gebruik bij voorkeur wc-blokjes die kleven in de wc-pot en oplossen als ze loskomen.

Laat je ontstopping over aan een specialist!

Een verstopte wc is een aanslag op je dagelijks comfort. Het wc-water dreigt over te lopen en de nare geur die zich verspreidt laat je reukzin niet meer los. Hoe sneller je dit aanpakt, hoe beter. 
Graag meer info en/of een interventie voor een verstopte wc? Neem dan contact op met een ontstoppingsdienst.