Onverwachte schade aan je woning: gemoedsrust bij 5 schadegevallen dankzij een betrouwbare hulplijn

Gepubliceerd op 02 November 2021

Het is iets waar je naar uit kijkt tijdens je werkdag: thuiskomen en genieten van een warme douche, een film en je favoriete snack. Je woning is jouw veilige plek waar je helemaal tot rust kan komen. Of dat zou het moeten zijn. Want soms kan je huis een bron van zorgen en frustraties worden.Ontdek de meest voorkomende onverwachte schadegevallen en leer hoe je zeker bent van een snelle interventie.

Scenario 1: een lek in het dak 

Stel, op een dag spot je grote vochtplekken in je slaapkamer net onder het dak. De muren voelen nat aan en het behang komt los. Je vermoedt dat er een lek in je dak zit. Bovendien wordt er nog meer regen voorspeld. Wat nu? Een brandverzekering dekt haast altijd de kosten van waterschade aan je woning en je inboedel. Da’s goed om te weten, maar eerst moet je ervoor zorgen dat het lek zo snel mogelijk gedicht wordt. Leer hoe je binnen de 24 uur hulp krijgt van een ervaren technieker.

Scenario 2: verstopt toilet

Je vrienden komen straks eten bij je thuis, maar je wc is verstopt. Jullie kunnen dus niet naar het toilet en er hangt een vieze geur in huis. De ontstopper helpt niet, en ook het ontstoppingsmiddel doet niet wat het belooft. Je probeert tevergeefs een loodgieter te pakken te krijgen. Vijf telefoontjes later vind je iemand die een week later kan langskomen. Zucht.

Je wordt in zulke situaties natuurlijk liever meteen geholpen. Ontdek hier een betrouwbare hulplijn, die dag en nacht beschikbaar is.

Scenario 3: geen warm water

Je komt vermoeid thuis na een lange werkdag en wil een warme douche nemen. Je draait de knop van je douchekraan naar 37 graden, maar je verschiet … Het water blijft ijskoud. Ook je verwarming heeft het blijkbaar opgegeven. De vakman die je belt, zegt licht geïrriteerd dat hij het superdruk heeft. Hij belooft om je snel terug te bellen, maar twee dagen later is er nog geen nieuws. Het kan ook anders! Maak kennis met kant en klare oplossingen, die je helpen wanneer een snelle herstelling nodig is.

Scenario 4: stormschade

Van hagelschade en wateroverlast tot schade door felle rukwinden. Stormen kunnen heel wat schade aan je eigendommen veroorzaken. De meeste brand- of woonpolissen verzekeren je gelukkig tegen de financiële gevolgen. In sommige gevallen echter komt de brandverzekering niet tussen en is je familiale polis van toepassing. Een overzicht:

  • Stel, het stormt en een boom uit je tuin valt op de omheining van de buren. De panelen van die omheining zijn helemaal stuk. In zo’n geval komt de brandverzekering van de buren tussen. Is er ook bij andere mensen in je buurt schade, dan is dat voor je verzekeraar voldoende bewijs van stormschade.
  • Kan men echter aantonen dat de boom niet gezond was en stelt men jou daar verantwoordelijk voor, dan komt jouw familiale verzekering tussen.
  • Bij hagel- en waterschade komt je brandverzekering altijd tussen.

Goed om te weten: een dossier stormschade brengt administratieve rompslomp met zich mee. Ook moet je op zoek naar een vakman die snel beschikbaar is. Voor je herstellingen kan laten doen zijn er vaak enkele dagen tot weken voorbij. Tenzij je gebruikmaakt van de dienst Woning Pechverhelping, want dan is er binnen de 24u een tijdelijke oplossing. Ontdek hier hoe je intekent met korting.

Scenario 5: inbraak

Je komt terug van vakantie, opent je voordeur … en ziet dat heel je woning overhoop is gehaald. Pas later zie je dat je achterdeur werd geforceerd. Buiten de stress die de inbraak veroorzaakt, zit je dus met schade aan je woning. De kans is groot dat je brandverzekering tussenkomt, maar voorkomen is beter dan genezen. Deze preventieve maatregelen zijn vaak al genoeg om inbraak te voorkomen:

  • Sluit ramen en deuren goed af als je je woning verlaat.
  • Laat je adviseren over een goede beveiliging van je woning en doe de nodige aanpassingen.
  • Zal je lange tijd afwezig zijn? Breng dan je kennissen en buren op de hoogte en maak afspraken.

Bij inbraakschade aan de deur of glasbreuk kan je rekenen op de dienst Woning Pechverhelping voor een snelle reparatie.

Woning Pechverhelping: steeds een snelle interventie bij schade aan je woning
Wil jij snel hulp krijgen als bovenstaande scenario’s zich voordoen, en zo je woning beschermen? Schrijf je dan in op de dienst Woning Pechverhelping van Luminus. Zo ben je zeker van een vlotte interventie bij plotse schade aan of in je woning. In no time genieten jij en je huisgenoten weer van jullie vertrouwde wooncomfort. Eind goed, al goed!

Onverwachte schade aan je woning, je maakt het liever niet mee. Hoe zorg je ervoor dat je telkens snel geholpen wordt? Dankzij de dienst Woning Pechverhelping krijg je binnen de 24 uur hulp van een ervaren vakman. Hij bekijkt én herstelt het probleem voorlopig. En dat voor een onbeperkt aantal interventies, voor maar 7,95 euro per maand. Ontdek alle geruststellende waarborgen en leer hoe je intekent.

Onverwachte schade aan je woning

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan