Haal kwaliteitsvol en milieuvriendelijk water in huis

Gepubliceerd op

Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking. Wil je graag kunnen genieten van heerlijk, gezond en gezuiverd kraantjeswater? Ontdek onze tips.

Leef gezond, drink water

Het menselijk lichaam bestaat voor 60 à 70 procent uit water. Water maakt niet alleen deel uit van ons lichaam, het is ook essentieel om te kunnen leven. Het zorgt ervoor dat de voedingstoffen in ons bloed rondgebracht worden, dat onze lichaamstemperatuur op peil blijft, dat gifstoffen door de nieren gefilterd worden, dat je huid gehydrateerd blijft enzovoort. Maar het water dat je consumeert water moet ook van voldoende kwaliteit zijn. Is het niet voldoende gezuiverd, dan kun je ziek worden of erger…

Kwaliteitsvol water: dichterbij dan je denkt

Ons kraantjeswater is geschikt voor consumptie. Voor gezuiverd water hoef je in België niet ver te gaan, het stroomt gewoon uit de kraan! Wel kan het kalkgehalte en de smaak ervan van regio tot regio verschillen. Ontdek of je hard water hebt in jouw gemeente. Hard water heeft echter geen invloed op onze gezondheid. Bovendien wordt ons leidingwater zorgvuldig gecontroleerd en getest zodat het voldoet aan de gezondheidsnorm.

Hard water een ramp voor je huis

Heb je te veel kalk in je water, dan is dat niet slecht voor je gezondheid. Wel kan het schade toebrengen aan je woning. Je droom van een duurzame, eco-vriendelijke woning stort dan als een kaartenhuisje in elkaar. Kalkaanslag bezorgt je niet alleen extra poetswerk maar ook extra kosten. Toestellen gaan stuk, je verwarmingsinstallatie verliest rendement en moet vervangen worden, leidingen en kranen geraken verstopt, enzovoort. Ontdek alle nadelen van hard water.

Verzacht je water, beperk je zorgen

Wil je voorgoed verlost zijn van hard water? Dan installeer je best een waterverzachter. Met behulp van speciale harsen haalt het toestel de kalkdeeltjes (calcium en magnesium) uit je leidingwater. Zacht water stroomt uit je kraan en kan geen schade toebrengen aan je woning. Ontdek hoe een waterontharder precies werkt. Onthard water is bovendien oké om te drinken. Wil je dat je leidingwater daarenboven ook nog lekker is? Filter het dan met een drinkwatersysteem.

Gezuiverd drinkwater, zuiver voor het milieu

Veel mensen kopen flessenwater met het idee dat dit beter is dan leidingwater. Maar dit is niet per se het geval. Bovendien vergroot je hiermee de plastic afvalberg en is het schadelijk voor het milieu. Wil je heerlijk, en bewust water drinken en besparen op je wateraankopen? Dan investeer je best in een drinkwatersysteem. Die filtert je leidingwater zodat je geniet van heerlijk, gezuiverd drinkwater. Plat, bruisend, gekoeld of op kamertemperatuur, precies zoals jij het wilt. En je hoeft er niet voor naar de winkel te gaan. Combineer met een herbruikbare drinkfles en scoor extra goede punten.  

Wil je graag je leidingwater verbeteren met een waterontharder? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte.

   

standaard