Waarom een waterverzachter? Check deze nuttige weetjes!

17/10/2018

Met een waterverzachter beschik je steeds over zacht water, tot daar ben je vast mee. Maar er is meer. Ontdek de minder gekende voordelen van zacht water en waterverzachters.

1. Zacht water is lief voor je haar

Neem je een douche met hard water, dan slaat er een residu van zeep en mineralen neer op je haar. Net zoals er gebeurt op je kranen en douchewand. Zo kan je haar droog en broos worden. Met zacht water heb je dit probleem niet. Je haar behoudt zijn natuurlijke glans en soepelheid.

2. Zacht water is lief voor je huid

Het residu dat ontstaat wanneer je hard water gebruikt, slaat ook neer op je huid. Het verstopt je poriën, waardoor je huid geïrriteerd raakt en uitdroogt. Zacht water daarentegen helpt droge huid en irritaties voorkomen, zo blijkt uit dermatologische tests. Dankzij zacht water blijft je huid er stralend uitzien.

3. Zacht water is lief voor je kleren

Onthard water heeft een positief effect op de levensduur van je kledij en huishoudlinnen. Met een waterontharder in huis kun je je kleding op een lage temperatuur wassen. Levendige kleuren blijven behouden. Je kleren zijn aangenaam zacht, ook zonder wasverzachter.

4. Onthard water is perfect drinkbaar

Onthard water kun je zonder probleem drinken. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft erkend dat het geschikt is voor menselijke consumptie.

5. Dankzij zacht water ben je sneller klaar met poetsen

Met zacht water ban je kalkaanslag en zeepresten uit je badkamer en keuken. Zo ben je sneller klaar met poetsen. Een besparing van tijd, energie en schoonmaakmiddel.

6. Met een waterverzachter spaar je zout voor je vaatwasser uit

Sommige vaatwassers kun je instellen in functie van de inkomende hardheid van het water. Als je een waterverzachter hebt, is dit meestal de laagste stand. Daardoor moet je geen zout meer in de vaatwasser doen. Nog een besparing!

7. Vertrek gerust op vakantie

Vertrek gerust op vakantie, je EcoWater waterverzachter vraagt geen speciale aandacht. Met een waterverzachter uit de eVOLUTION reeks kun je de status van je toestel zelfs op afstand opvolgen. En de hoofdkraan dicht draaien als dat nodig is. De waterverzachters van EcoWater hebben een bypass. Duw je die in, dan loopt er geen water meer door de ontharder.

Wil ook jij profiteren van de voordelen van een waterverzachter? Vraag je gratis brochure aan en laat je adviseren door een specialist.

 

In samenwerking met Ecowater Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.