Groenaanslag en andere vervuiling verwijderen van je dak en gevels: tips

06/03/2024

Last van groenaanslag en andere vervuiling op je woning of terras? Deze groene smurrie ziet er niet alleen vies uit, maar kan op ook gevaarlijk zijn. Gelukkig kun je met de Dak&Gevel Reiniger Aquaplan dit glibberige groene goedje makkelijk van je muren en dak verwijderen. Ontdek het stappenplan en tips voor een grondige schoonmaakbeurt en maak komaf met alle vuilresten. Klaar voor de lente?

Groenaanslag en vuil

Groene aanslag ontstaat wanneer zand, pollen en ander vuil op vochtige plekken zich ophopen en er weinig zonlicht bij gemoeid is. Het ontsiert niet alleen je terras, maar zorgt ook voor slipgevaar. Gelukkig kun je het makkelijk verwijderen met Stop Groene Aanslag van Aquaplan. Maar ook op je muren en daken kan het groene goedje zich vastzetten. Hier verwijder je het best met de Dak&Muur reiniger.

Dak&Muur Reiniger van Aquaplan

Wil je de vervuiling van je dak en gevelmuren verwijderen? Dat kan. Dak&Muur Reiniger kan zowel op platte als hellende daken met materialen zoals leien, pannen, shingles, golfplaten, riet en roofing worden toegepast. Ook op muren in baksteen, beton, bepleistering, crepi en hout kun je het gebruiken.

Het biobased en biologisch afbreekbaar reinigingsproduct weekt de vervuiling los en breekt het daarna af. Hard schrobben en een hogedrukreiniger gebruiken is dus niet nodig. Het resultaat is al snel zichtbaar, maar heeft na enkele dagen het meest effect. Bovendien bevat het product geen schadelijke stoffen die je dakpannen, bakstenen of beplanting kunnen beschadigen.

Stappenplan om Dak&Muur Reiniger te gebruiken

Wil je zelf aan de slag om je groenaanslag en andere vervuiling te verwijderen? Ga dan als volgt te werk met Dak&Muur Reiniger, een borstel en een sproeier:

  1. Gebruik de borstel om het grove vuil manueel te verwijderen.
  2. Schud het reinigingsproduct en breng het met de sproeier onverdund aan op de droge ondergrond. Reken op zo’n 1 liter Dak&Gevel Reiniger per 5 à 10 m2.
    Tip: gaat het nog regenen? Dek dan het oppervlak af zodat het product niet wegspoelt.
  3. Geniet van het resultaat: het vuil en de groene aanslag zijn verdwenen.
  4. Behandel eventueel de ondergrond nog met een verf of een waterdichte coating.

Aandachtspunten

  • Gebruik Dak&Muur Reiniger niet bij hoge temperaturen of in de volle zin en ook niet bij een omgevings- en ondergrondtemperatuur van minder dan 5°C.
  • Wees voorzichtig bij poederlak, test het product eerst op een niet zichtbare plaats.
  • Wist je dat je Dak&Gevel Reiniger ook kunt gebruiken bij groenaanslag op je oprit, tuinmeubels, arduin, orangeries, serres, tuinbeelden en tuinkamers?

Op zoek naar de ideale producten voor je doe-het-zelfklus? Ga langs bij een Aquaplan verkooppunt in je buurt. Laat je alvast inspireren door de gratis productbrochure.

In samenwerking met Aquaplan

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.