Futureproof bouwen met Ytong: comfortabel wonen in elke levensfase

Gepubliceerd op 11 Mei 2020

Wie gaat bouwen, wil liefst zo lang mogelijk van z’n toekomstige woning genieten. En als het even kan, er oud worden in alle comfort. Maar het is best mogelijk dat je (gezins)situatie in de loop der jaren nog verandert, en wat dan? Geen zorgen, want met de flexibele bouwsteen Ytong zit je safe.

First things first: een doordacht bouwplan

Toekomstproof bouwen begint met een doordacht bouwplan, een must-have voor een huis waarin je levenslang kunt wonen. Neem dus de tijd om dit plan op punt te zetten en bekijk je huidige gezinssituatie. Denken jullie aan kinderen? En wat als die de deur uit zijn? Misschien komt er later een van jullie ouders inwonen? Moeilijke vragen, want je kunt niet alles voorzien …

Bouwen met Ytong voor jullie comfort van morgen 

Oké, in de toekomst kijken lukt je vast niet. Maar als je met Ytong bouwt, kun je al zoveel mogelijk rekening houden met je (toekomstige) noden én later aanpassingen doen wanneer dat nodig blijkt. Denk aan het verbreden van deuropeningen of het bijbouwen van een extra ruimte. Zo evolueert je huis met je mee. Je hoeft niet te denken aan verhuizen, want jullie huis blijft perfect op maat. Bekijk de vele voordelen die het Ytong systeem voor woningbouw biedt en vraag je gratis infobrochure aan.

Ga volledig voor Ytong en geniet van een uitstekende isolatie

Er zijn trouwens goede argumenten om je volledige woning met cellenbeton (Ytong) te bouwen. Ytong-blokken worden verlijmd, zo ontstaan er geen koudebruggen en bekom je een luchtdichte bouw. Bovendien hoef je niet voor aparte isolatie te zorgen, want cellenbeton heeft een uitstekende isolatiewaarde. Last but not least, met dit bouwmateriaal kun je makkelijk zelf aan de slag. Leer hoe tijdens een gratis opleiding en geef je project een vliegende start!

Breid snel en goedkoop je woning uit

Stel, jullie hebt een extra kinderkamer nodig en beslissen om jullie woning uit te breiden. Ook dan speelt Ytong zijn troeven uit. De draagkracht van je huidige fundering en vloeren is beperkt, maar dat kun je met Ytong ongestraft negeren. Want vergis je niet, deze lichte bouwblokken hebben een hoge draagkracht. Je aannemer kan sneller werken, terwijl jij stevig bespaart. Op de kosten voor bouwmaterialen, maar ook op je energiefactuur. Ytong is immers binnenmuur, buitenmuur en isolatie in één. Leer hier meer over dit veelzijdige bouwmateriaal.

Deel kamers opnieuw in

Wil je een grote slaapkamer opdelen in twee kleinere kinderkamers? Dit kan perfect met een scheidingswand. Ytong-cellenbeton overtreft gipskarton of snelbouwsteen en is ideaal om niet-dragende binnenwanden mee op te trekken. In geen tijd plaats je zelf een extra binnenmuur. Laat je overtuigen tijdens één van de gratis opleidingen. En de afwerking van de muren? Simpel, een laagje sierpleister erop … en klaar!

Openingen vergroten of opvullen

Ook de indeling van je woning aanpassen lukt met Ytong. Zo kun je met deze bouwblokken vlot een bestaande doorgang of raam dichtmetselen. Ken je Silka al, de massieve variant van Ytong? Deze blokken zorgen voor een beter akoestisch comfort, interessant wanneer je bijvoorbeeld een raam aan de straatkant wil dichtmetselen. Je merkt het, met de Ytong- en de Silka-bouwblokken zijn de mogelijkheden quasi oneindig. Of je nu gaat bouwen, bijbouwen, renoveren of herindelen. Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor een van de info- en opleidingsdagen. Een aanrader!

Interesse in toekomstproof bouwen met de duurzame Ytong-bouwblokken? Vraag hier je gratis infobrochure aan en leer meer over de talrijke mogelijkheden. (Ver)bouwen met Ytong lukt makkelijk en snel. Schrijf je in voor een opleiding en start je project met alle nodige voorkennis. Ontdek ook de handleiding voor het verwerken van Ytong. Succes!