Ontdek het overzicht van alle BENOvatiepremies 2019

benovatie i pad

Heb je renovatieplannen in 2019? Dan is BENOveren een goed voornemen. BENOveren staat voor beter renoveren. Dat levert heel wat voordelen zoals betere renovatiepremies op. Ontdek er snel meer over. 

Beter renoveren, betere premies

BENOveren of beter renoveren betekent: betere energetische ambities, beter gepland en beter geadviseerd. Met als surplus: betere renovatiepremies. Wie BENOveert heeft sowieso recht op premies voor de verschillende BENOvatiestappen. Kun je binnen de 5 jaar meer dan 3 stappen aankruisen? Dan krijg je er een totaalrenovatiebonus bovenop. Ga je voor een Ingrijpende Energetische Renovatie (I.E.R.), dan profiteer je van nog meer premies. Ontdek hier de renovatiepremies voor wie BENOveert.

Niet vergeten: individuele premies

Bovendien kun je ook individuele premies aanvragen. Zo geeft de Vlaamse Overheid via distributienetbeheerder Fluvius premies aan iedereen die zijn woning of appartement energetisch wil renoveren. Zo zijn er:

Totaalrenovatiebonus bij 3 BENOvatiewerken

Bij het uitvoeren van minstens 3 energiebesparende werken binnen vijf jaar kun je, bovenop de individuele premies, dus een totaalrenovatiebonus krijgen. Het bedrag dat je krijgt, is afhankelijk van het aantal werken dat je laat uitvoeren. Let wel, wil je van deze bonus genieten, dan moeten het volledige dak, alle muren, alle vloeren en alle beglazing van de woning of het appartement geïsoleerd zijn, conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een aparte premie voor dak, vloer, muur en beglazing. Ontdek de totaalrenovatiebonus en alle premievoorwaarden.

Een IER, een goed idee

In de mate van het mogelijke adviseren we: renoveer je, doe het dan ineens goed. Ga voor een doorgedreven energetische renovatie, al dan niet gespreid over een langere periode. Je verhoogt de waarde van je woning en je persoonlijke comfort. Bij een Ingrijpende Energetische Renovatie (IER) geniet je bovendien van verlaagde registratierechten en een korting op de onroerende voorheffing. Ontdek er meer over.

Renovatiepremie

Ben je een eigenaar van een te renoveren huis ouder dan 30 jaar, heb je een laag of gemiddeld inkomen of ben je een eigenaar (zonder inkomensgrens) die verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor? Dan kun je een premie van maximaal 10.000 euro aanvragen. Ontdek de voorwaarden om een renovatiepremie aan te vragen.

Interesse om je woning te BENOveren? Vind alle info op www.mijnBENOvatie.be, een initiatief van de Vlaamse Overheid.

 

In samenwerking met www.mijnBENOvatie.be

Meer nieuws van www.mijnBENOvatie.be

Doe de nieuwe BENOvatietest en ontdek hoe energie(on)zuinig je woning is

Vraag je je af hoe energie(on)zuinig jouw woning is en naar waar en hoe het nog beter kan?

Zicht op een nieuwe woning? Stel de juiste prioriteiten.

Ben je op zoek naar een woning om te kopen of te huren? Of ga je binnenkort verhuizen?

Investeer slim in je renovatie, kies voor BENOveren

Renoveren is onlosmakelijk verbonden aan investeren.

GRATIS Nieuwsbrief