Investeer slim in je renovatie, kies voor BENOveren

Gepubliceerd op 05 Juni 2019

Renoveren is onlosmakelijk verbonden aan investeren. Investeren in ruimte en het efficiënt gebruik ervan, en in meer comfort. Wil je slim renoveren, dan denk je best ook aan energetische verbeteringen door te BENOveren, ‘beter te renoveren’. 

Budgetvriendelijke energetische aanpassingen

Hoe beter de energetische prestaties van je woning, hoe hoger zijn waarde in de toekomst zal zijn. Ga je een stap verder dan de huidige normen, dan wordt je woning waardevoller dan wanneer je gewoon de eisen volgt. Ontdek een handig stappenplan.

Informeer je

Op mijnBENOvatie.be leer je welke u-waarden aanbevolen worden en welke isolatiedikte je per materiaal nodig hebt bij het isoleren van je dak, muren of vloer. Extra goed isoleren is niet zoveel duurder, maar je merkt het wel aan je comfort en energiefactuur! Stippel je pad uit met de juiste BENOvatiedoelstellingen.

Esthetische aanpassingen

Het oog wil ook wat. Ga je BENOveren, dan geniet je niet alleen van energetische voordelen. Sommige aanpassingen zorgen ook voor een grote esthetische en financiële meerwaarde. Een voorgevel laten opknappen en isoleren kost zo’n 7.500 euro, maar levert je een mogelijke verdubbeling van dit bedrag op bij verkoop. Daarom besteden we ook aandacht aan de afwerking van een geBENOveerde woning, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Praktische tips

Heb je vragen over je BENOvatie? We helpen je graag op weg. Ontdek bijvoorbeeld hoe je je zolder langs binnen kunt afwerken, met welke materialen je je geïsoleerd dak opnieuw kunt bedekken, hoe je je geBENOveerde muur langs binnen kunt afwerken en hoe je je geïsoleerde muur langs buiten een nieuwe bekleding kunt geven.

Verbetering binnenklimaat

Bij een BENOvatie moet je ook zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. We brengen immers vier vijfde van ons leven binnen door. Thuis, op school, op de werkvloer … Op www.mijnBENOvatie vind je info over ventilatiesystemen, licht- en luchtbeheer op zolder, veilige verwarmingsinstallaties en degelijke bescherming tegen oververhitting.

Wil je ook slim BENOveren? Vind de info die je zoekt via www.mijnBENOvatie.be, een initiatief van de Vlaamse Overheid.