Bouwvragen of -problemen? Contacteer de juiste hulplijn.

Ben je aan het bouwen of verbouwen, dan hoop je dat alles vlekkeloos verloopt. Toch is dat niet altijd het geval. Bij een bouwingenieur kun je terecht met technische bouwvragen en -problemen. Ontdek hoe je in enkele stappen geholpen kunt worden.   

Een positieve huizenjacht

De zoektocht naar een droomhuis is altijd spannend. Want hoe weet je bij een eerste bezoek of de woning zijn prijs waard is? Een tip: laat je adviseren door een professional zoals een onafhankelijke ingenieur bijvoorbeeld. Die kan je zijn ongezouten mening en aankoopadvies geven over de structuur en de staat van het gebouw dat je op het oog hebt. Ontdek de prijzen.

Met de handen in het haar

Een woning gevonden die je verbouwen? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij een verbouwing komen geregeld bouwproblemen voor. Vaak zijn dit constructieve problemen ontdekt bij bijvoorbeeld het uitbreken van (binnen)muren, het vergroten van ruimtes en/of vensters, het verwijderen van pleisterwerk, enzovoort. Andere zaken die vaak voorkomen zijn barsten, scheuren en verzakkingen die je onmogelijk kunt negeren.

Professioneel bouwadvies

Doe beroep op een deskundige hulplijn voor al je technische bouwvragen en problemen. Een ingenieur kan berekeningen maken voor constructieve werken. Dit kan gaan van een betonbalk of poutrelle berekenen tot een zeer complexe constructieberekening. Ook voor het onderzoek van scheuren of barsten en de correcte berekening van bewapening kun je bij hem terecht. Ontdek meer over de diensten en prijzen.

Stappenplan bij bouwproblemen

Op een probleem gestoten tijdens je (ver)bouwproject? Geen zorgen, de oplossing is dichterbij dan je denkt. In 5 stappen word je geholpen. Formuleer eerst duidelijk wat de bouwvraag of het bouwprobleem is.  Op basis hiervan kan een eerste diagnose gevormd worden. Hierna wordt een afspraak ingepland. Binnen de vijf werkdagen komt een ingenieur ter plaatse. De werkzaamheden van het gekozen pakket worden uitgevoerd. Na het bezoek op de werf ontvang je binnen de vijf werkdagen een rapport met bevindingen en advies.  Ontdek de pakketten en bijhorende prijzen.

Heb je een prangende bouwvraag of -probleem? Ontdek snel onze prijzen en schakel onze hulp in.

In samenwerking met SOS-Ingenieur.be

Meer nieuws van SOS-Ingenieur.be

Die droomwoning kopen: ja of nee? Nu advies vanaf € 95, excl. btw

Je hebt tijdens je huizenjacht een kanshebber gespot, spannend!

Je woning uitbreiden: krijg advies vanaf € 95, excl. btw

Wil je je meer leefruimte in je woning? Dan kun je overwegen om die uit te breiden.

Mag ik die muur uitbreken of niet? Nu advies vanaf € 95, excl. btw

Wil je meer licht en een ruimtelijk gevoel in je woning? Of droom je van een open keuken?

Een barst in je gevel? Schakel een ingenieur in vanaf € 95, excl. btw

Op een dag ontdek je een barst in je buitenmuur. Er gaan meteen enkele vragen door je hoofd.

GRATIS Nieuwsbrief