Die droomwoning kopen: ja of nee? Laat je adviseren door een bouwingenieur.

Gepubliceerd op 21 January 2019

Je hebt tijdens je huizenjacht een kanshebber gespot, spannend! Maar nu … Ga je die grote stap zetten en het contract tekenen? Ons advies: laat de woning eerst controleren op belangrijke gebreken!

Roze wolk

Eindelijk een woning gevonden waar je blij van wordt? Fijn voor jou! Denk wel na voor je je handtekening zet. Je wil niet dat je toekomstige woning een bron van frustratie wordt. Structurele problemen die jij misschien niet opmerkt, kunnen handenvol geld kosten. Hoe kom je te weten of die aankoop een goed idee is? Vraag een ervaren bouwingenieur om advies op maat.

Doe de check!

Scheuren, vocht, een zwakke fundering … Het is belangrijk dat je een zicht krijgt op eventuele problemen zodat je een en ander kan afwegen. Een specialist kan dit soort issues aan het licht brengen en de ernst ervan inschatten. Zo krijg je zekerheid en voorkom je onvoorziene kosten.

Schakel een bouwingenieur in

En je makelaar dan? Tja, die wil vooral dat jij enthousiast blijft. Hij zal dus vooral focussen op de pluspunten van de woning. Kijk liever uit naar een ervaren bouwingenieur. Die vertelt je waar het op staat en biedt bovendien garanties. Een plaatsbezoek met mondeling advies kan al vanaf 95 euro, exclusief btw.. Peanuts als je bedenkt wat een probleemhuis je kan kosten.

Volledige screening

Wat mag je verwachten als je een specialist inschakelt? Hij doet een volledige screening van de woning, geeft aan waar de problemen zitten en reikt duurzame oplossingen aan. Hij zal ook aangeven hoeveel het kost om de opgemerkte problemen op te lossen. Bij grote problemen kun je beslissen om af te zien van een aankoop. 

Dit kun jij doen

Kijk ook zelf goed rond wanneer je een woning gaat bezoeken. Zie je op de vloer aftekeningen van een kast, maar staat die twee meter verderop? Kijk dan eens achter de kast. Mogelijk probeerde de eigenaar schimmel- of vochtplekken te verstoppen. Hangt er een verflucht in de woning? Dan zit de kans erin dat men barsten wilde verdoezelen.

Interventie met garantie

Structurele problemen verdienen extra aandacht. Een barst in een ingemetste dorpel? Dat kan erop wijzen dat de woning aan het verzakken is. Lijkt het huis te daveren wanneer je op de vloer stampt? Ook dat is een rode vlag. Een specialist onderzoekt het allemaal in detail. Hij kan ook voor een technisch verslag zorgen. Neem dit mee als je gaat onderhandelen met de makelaar. Wie weet bespaar je extra!  

Slimme speurneus

Hoe alert je ook bent, een specialist ziet altijd meer dan jij. Vloeren die doorhangen, scheuren in plafonds, rotting, gebarsten dorpels, problemen met de dakbedekking, houtworm … Hij spoort het op en komt met haalbare oplossingen.

Advies voor je renovatie

Wil je werken uitvoeren aan de woning? De specialist bekijkt samen met jou of je plannen haalbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld een muur uitbreken, dan kan hij voor jou de stalen ligger berekenen. Ook tijdens de werken kun je de specialist ter plaatse laten komen. Hij vertelt je of je goed bezig bent en doet er een resem tips bovenop. Dat scheelt een hoop kopzorgen!  

Woning op het oog? Neem contact op met een specialist voor een technische keuring. Zo kun je slim kiezen en beter onderhandelen. 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan