Deze tips voor je aanstaande verbouwing zullen je helpen

Gepubliceerd op
Deze tips voor je aanstaande verbouwing zullen je helpen
Deze tips voor je aanstaande verbouwing zullen je helpen

De bouwvakkers komen als typische bouwvakkers binnenstrompelen, drinken een lekker donker koffietje en gaan dan hard aan de bak met het project. Voordat je op dat punt bent gekomen is er nog veel te doen en vooral veel om over na te denken. Een verbouwing heeft een positieve en een negatieve kant: aan de positieve kant is het een pad naar bijvoorbeeld een mooi nieuwe badkamer, tuinhuis of serre, maar het is ook een project waar veel mensen bij betrokken zijn, er wordt gesproken over grote bedragen en waar veel geregeld moet worden.

Hoe kan ik besparen?

Een van de belangrijkste punten om mee bezig te zijn is hoe je zoveel mogelijk kunt besparen op kosten. Dat is de gouden regel. Natuurlijk hebben de meeste mensen maar beperkte kennis over bouwmaterialen en het proces van een verbouwing. Als je onwetend bent van wat moet gebeuren en op wat voor manieren alles zou kunnen worden uitgevoerd, dan heb je ook geen inzicht in hoeveel de verbouwing zou moeten kosten. Het is daarom verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de benodigde bouwmaterialen. Ook kan je proberen een subsidie aan te vragen zodat de verbouwing beter betaalbaar is.

Gebruik eerst je hoofd, dan je handen

Een verbouwing is een lang en intensief proces, maar daarmee duid ik niet alleen op de letterlijke handarbeid en de intensiteit daarvan, maar voornamelijk op het proces dat hieraan voorafgaat. Je denkt allereerst na over al het werk dat moet gebeuren, met de handenarbeid van de verbouwing meegerekend. Als dat uitgestippeld is moet je onderzoeken hoeveel van het werk je zelf kunt uitvoeren en hoeveel werk je aan een bouwbedrijf moet toerekenen. Vraag bijvoorbeeld ook familie en vrienden om mee te werken aan de verbouwing en maak hergebruik van materialen. Hierdoor bespaar je ook nog eens kosten.

Drie dimensionaal visualiseren

Een volledig andere kijk naar het bouwproject kan ook nieuwe inzichten bieden, en het kan je ideeën geven voor andere mogelijkheden. En dan bedoel ik ook letterlijk "een andere kijk". Het gebruik van 3d rendering zorgt voor een realistisch beeld van het uiteindelijke resultaat. Door dit 3d ontwerp kan je kleine verbeterpunten vinden in je bouwproject voordat het al te laat is. Drie dimensionaal visualiseren kan helpen om de laatste overtuiging die nodig is op te bouwen en de knoop door te hakken. Misschien is dat voor jouw verbouwing ook het geval

   

standaard