Bijleren over duurzaam bouwen en renoveren? Ontdek inspirerende masterclasses bij Acasus!

Bouwprofessional en een hart voor duurzaam bouwen en renoveren? Dankzij de themadagen en masterclasses van kenniscentrum Acasus houd je de vinger aan de pols. Ontdek alle initiatieven en leer van experts!

Wil je als bouwprofessional op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in duurzaam bouwen en renoveren? Dan is Acasus jouw partner in crime! Dit inspiratie- en kenniscentrum in Veurne organiseert verschillende activiteiten rond duurzaam bouwen en renoveren. Van themadagen, werfbezoeken en masterclasses tot demonstraties en opleidingen op maat. Bekijk hier de volledige agenda.

Duurzaam bouwen: steel tips van experts

Zo kun je op donderdag 28 november 2019 naar de Themadag Duurzaam Bouwen in Kortrijk. Tijdens dit event delen deskundigen hun ervaringen rond duurzaam bouwen. Nadien bezoeken jullie twee voorbeeldprojecten uit de regio: de eerste bio-ecologische kaswoning in België en een passief, bio-ecologisch kantoorgebouw. Schrijf je hier meteen in.

De EPB-regelgeving: hoe zit dat nu

Een andere buitenkans is de Masterclass EPB in Brugge op donderdag 5 maart 2020. Wil je bij renovatie inzetten op hernieuwbare energie voor de productie van sanitair warm water, dan zijn er verschillende oplossingen. Maar hoe zit het met de EPB-regelgeving? Je leert meer over de combinatie van een warmtepompboiler met pv-panelen en thermische panelen. De mogelijkheden, de voor- en nadelen én de valkuilen. Dit is het volledige programma.

En er is meer

Ook deze masterclasses staan ingepland in 2020: de Masterclass HVAC-technieken (19 maart), de Masterclass Binnenmilieu (2 april), de Masterclass Waterhuishouding en watergebruik (23 april) en de Masterclass Groendak en groengevels (7 mei). Bekijk de volledige agenda. Volg ook de Facebookpagina van Acasus en blijf als eerste op de hoogte.

Over Acasus

Acasus is een inspiratie- en kenniscentrum over duurzaam wonen, bouwen en renoveren. Het is een gezamenlijk initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en de POM West-Vlaanderen. Acasus wil de bouwsector in West-Vlaanderen omvormen tot een competitieve, toekomstgerichte, innovatieve en duurzame sector. Het doel is om duurzaam bouwen versneld te implementeren bij particulieren, bedrijven, gemeenten en organisaties.

Vernieuwing van de site in Veurne

Momenteel wordt de site van Acasus uitgebreid en omgevormd tot een inspirerende ontmoetingsplaats voor de verschillende actoren in de bouwsector. De opening van de volledige site wordt voorzien in het voorjaar van 2020. In het vernieuwde centrum zal het mogelijk zijn om een seminarieruimte, polyvalente ruimte of een vergaderzaal te reserveren.

Wil je als bouwprofessional graag meer leren over duurzaam bouwen en renoveren? Ontdek hier alle geplande themadagen en masterclasses. Succes!

In samenwerking met Acasus

GRATIS Nieuwsbrief