Van de bouwplaats naar de weg: tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

Van de bouwplaats naar de weg: tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

26/02/2024

Je wilt natuurlijk het liefste dat alle administratieve zaken binnen je bedrijf goed geregeld zijn. Je kunt je hierdoor voor de volle 100% focussen op je corebusiness en weet zeker dat je niet hoeft te besparen op bepaalde vaste kostenposten. Heb je daarom al een keer goed gekeken naar de autoverzekeringen die je op dit moment hebt lopen? Om er zeker van te zijn dat je de beste premie betaalt, is het slim om je huidige verzekering een keer onder de loep te nemen. 

Let goed op het type verzekering dat je afsluiten voor je zakelijke wagen

Is een WA-verzekering, een WA+-verzekering of een All Risk verzekering de beste optie voor je bedrijf? Goed om te weten! Het is verplicht om in het bezit te zijn van een WA-verzekering. Wat de beste verzekering voor je bedrijf is? Dat hangt voor een deel af van het bouwjaar van je bedrijfswagen en of je bijvoorbeeld ook verzekerd wilt zijn voor schade die je toe kan richten aan andere voertuigen op de bouwplaats. Beantwoord deze vraag dus nu alvast voor jezelf, zodat je erg gericht een geschikte autoverzekering uitzoekt.

Is het nodig om de verzekering te upgraden met een of meerdere aanvullende dekkingen?

Weet je eenmaal voor welke verzekering je kiest voor je eigen onderneming? Overweeg dan ook meteen om de verzekering verder aan te vullen met één of meerdere extra dekkingen. Je kunt hierbij denken aan een brandverzekering huurder of het verzekeren van mobiele apparaten in de bedrijfsauto. Maar ook het afsluiten van een inzittendenverzekering is zeker het overwegen waard als meerdere werknemers gebruik van de auto op de bouwplaats maken. Zet alle aanvullende extra’s een keer goed op een rij en bepaal vervolgens wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

De beste zakelijke autoverzekering voor jouw bouwbedrijf sluit je online af

Na het vergelijken van verschillende verzekeringen en extra’s zoals een brandverzekering, is het de hoogste tijd om het beste pakket af te sluiten. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo veel tijd te kosten. En het vergelijken van diverse verzekeringen? Dat doe je het beste via een onafhankelijk en online platform. Je weet daardoor altijd zeker dat je het beste tarief tegen gaat komen en dat alle bekende verzekeraars mee in het vergelijkings traject worden genomen. Ga je hier binnenkort al een keer mee aan de slag voor je bedrijf?

Van de bouwplaats naar de weg: tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.