Woningverzekering als huurder?

Gepubliceerd op 08 December 2014

De woningverzekering is niet alleen voor eigenaars een absolute must. Ze biedt ook huurders en studenten die op kot gaan een maximale bescherming in geval van schade.

Waarom is een woningverzekering zo belangrijk?

Als huurder ben je aansprakelijk voor de beschadiging of het verlies van het aanwezige meubilair of de goederen in de huurwoning. Je draagt ook de verantwoordelijkheid bij schade of verlies veroorzaakt door iedereen die in het gebouw woont of werkt. Ook voor schade door brand moet je opdraaien, tenzij je kunt bewijzen dat de aansprakelijkheid niet bij jou ligt. Het kostenplaatje kan in al deze gevallen snel oplopen. Je doet er dus goed aan de woningverzekering van de huurwoning in orde te brengen voor de inhuizing. Dat geldt uiteraard ook als je zelf een woning bezit. Zorg er dan voor dat je zo goed mogelijk bent ingedekt tegen brand of een natuurramp.

Kies voor de meest ruime bescherming

Sommige verzekeraars gaan nog een stap verder. Zij bieden een huurdersverzekering aan waarbij je een veel ruimere bescherming geniet. Zo'n verzekering dekt je automatisch tegen verschillende risico’s. Zelfs je burgerlijke aansprakelijkheid is verzekerd tegen schade die wordt veroorzaakt door het gebouw dat je huurt. Denk bijvoorbeeld aan water dat door de muren bij de buurman binnensijpelt als gevolg van een lek. Bovendien kun je 24 uur op 24 rekenen op bijstand in geval van schade. Wie het neusje van de zalm wil, kiest eveneens voor juridische bijstand en een verzekering tegen diefstal en vandalisme. In één klap is ook de inboedel dan gedekt.

Twee verzekeringen in één

Je kunt er niet omheen: een goede woningverzekering is ontzettend belangrijk, zelfs voor huurders. Bepaalde woningverzekeringen hebben een extraatje in petto en dekken ook nog eens de koten van je kinderen, op voorwaarde dat zij bij jou zijn gedomicilieerd. Vraag ernaar bij je verzekeringsadviseur en doe je voordeel!