Bouwplannen? Zo vermijd je kosten en vertragingen door schade of diefstal

Ga je bouwen? Proficiat! Je kunt vast niet wachten tot je project klaar is. Een goede raad: hou ook rekening met onvoorziene omstandigheden. Hoe vermijd je vertragingen en extra kosten door schade of diefstal? Dat is makkelijker dan je denkt!

Complex en risicovol

Bij een bouwproject komt heel wat kijken. Het is niet alleen complex, het houdt ook risico’s in. Je wordt geconfronteerd met verschillende partijen, diverse wetten en normen, onvoorspelbare weersomstandigheden ... Wat bij een brand, vandalisme, een storm, of schade door de aannemer aan de woning van de buren?

Verantwoordelijkheid bij schade

Bij schade is het niet altijd makkelijk om de precieze oorzaak of aansprakelijke partij(en) aan te duiden. Dat leidt vaak tot lange en dure juridische procedures. Is het bouwproject nog niet afgerond, dan wordt de situatie nog moeilijker. De werf ligt stil en de kosten lopen op. Hoe vermijd je vertraging en extra kosten?

Alle partijen verzekerd in één formule

Met een Verzekering Alle Bouwplaats Risico’s zijn alle partijen verzekerd in één polis. Zowel de bouwheer en de aannemers als de architect, de ingenieurs en de veiligheidscoördinatoren. Dat biedt interessante voordelen.

Zeker van een vergoeding

Doet er zich een schadegeval voor, dan gaat er geen tijd verloren door het zoeken naar een aansprakelijke en loopt de werf zo weinig mogelijk vertraging op. Je bent zeker van een vergoeding en er is geen discussie over de verdeling. Interesse? Laat je adviseren door een adviseur of kantoorhouder in je buurt.

Een aanrader voor de bouwheer

Zowel de aannemer als de bouwheer kunnen deze verzekering afsluiten. Maar als bouwheer heb je voordelen bij het afsluiten van de verzekering. Je kunt een verzekering afsluiten namens alle betrokkenen op de werf, zodat je project geen vertraging oploopt. Je bent zeker dat je verzekering op maat is van je woning en je bent niet afhankelijk van de verzekering van de aannemer.

Minstens gedurende je volledige bouwproject

Met de verzekering Alle Bouwplaats Risico’s (bepaald werk) word je beschermd tegen rampen zoals brand, overstroming en diefstal van bouwmaterialen, en dit gedurende de volledige duur van je bouwproject. Je kan de waarborgen van het contract uitbreiden tot in de onderhoudsperiode. Dat is de periode na oplevering waarin de aannemer de bij de oplevering geconstateerde gebreken verhelpt.

Informeer je verder

Wat houdt de verzekering Alle Bouwplaats Risico’s (ABR) precies in? Wat is verzekerd en wat niet? Wanneer begint en eindigt de dekking? Je vindt het antwoord in het informatiedocument over dit verzekeringsproduct, ook wel ‘IPID’. Benieuwd naar advies op maat? Neem contact op met een ervaren adviseur of kantoorhouder in je buurt. Hij kan je ook meer vertellen over de premie van jouw contract. Die wordt berekend volgens de karakteristieken van jouw bouwplaats. Maatwerk dus! 

Ook interessant voor jou

Ontdek ook de brandverzekering Multirisk Woning. Deze brandpolis verzekert de schade door brand, water- en stormschade, glasbreuk, en zoveel meer. Op die manier word je naar behoren gecompenseerd in geval van een ramp bij je thuis. De nodige reparaties worden verzorgd door je verzekeraar.

Gedeeltelijk terugbetaald

Wist je dat je voor deze verzekering restorno’s* kunt ontvangen? Aan het begin van de zomer krijg je als verzekerde een deel van je premie terugbetaald in de vorm van restorno’s. Lees meer over dit voordeel.

*Kijk hier voor de voorwaarden.

Wapen jezelf tegen diefstal op je bouwwerf en schade door bijvoorbeeld een storm. Vraag nu jouw voorstel op maat voor een verzekering Alle Bouwplaats Risico’s (ABR). Neem contact op met een ervaren adviseur of kantoorhouder in je buurt.

In samenwerking met Federale Verzekering

Meer nieuws van Federale Verzekering

Een oogje in het zeil houden bij je thuis? Ook als je op de latten staat of op kantoor?

Sla jij ook wel eens aan het piekeren als je in de file naar je chalet in de bergen staat?

Vermijd een dure waterrekening met WhatsUp Home

Wist je dat 30% van de Belgen te maken krijgt met een waterlek?

Wat na een inbraak in uw huis?

U vertrok op reis en nam alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zodat er niet kon ingebroken worden

U huurt een machine voor uw verbouwingswerken…is deze verzekerd?

U hebt besloten zelf aan de slag te gaan in uw (toekomstig) huis?

GRATIS Nieuwsbrief