Een woningbrand kan ook jou overkomen

Gepubliceerd op 08 December 2014
Verzekering van een studentenkot

Brand staat bovenaan de lijst van de meest voorkomende en zwaarste ongevallen in huis. Een op de drie woningbranden ontstaat door een elektrische installatie die kampt met gebreken. De belangrijkste boosdoeners zijn overbelaste elektriciteitskabels, kortsluitingen door slecht geïsoleerde draden en defecte contacten die aanleiding geven tot oververhitting.

Van alle ruimten in je woning is de keuken het minst brandveilig. Ook een slecht onderhouden droogtrommel is een risicofactor. Met voldoende optische rookmelders binnenshuis kun je al veel drama's voorkomen.

Een complete woningverzekering

Geef de voorkeur aan een complete woningverzekering die de materiële schade dekt die per ongeluk wordt veroorzaakt aan je woning of je inboedel als gevolg van brand, schroeischade, rook en roet, ontploffing en implosie. Als je ook de waarborg ‘onrechtstreekse verliezen’ bent aangegaan, dan heb je recht op een bijkomende dekking die je schadevergoeding in veel gevallen met tien procent verhoogt. Een bijstand van 24 uur op 24 is vaak inbegrepen.