Goede voornemens in 2019? BENOveer en vraag de BENOvatiepremies aan!

BENOveren en BENOvatiepremies

Renovatieplannen en goede voornemens in 2019? Dan BENOveer je in plaats van gewoon te renoveren. BENOveren staat voor renoveren met de B van beter. Met betere energetische ambities en beter gepland en geadviseerd. En met betere renovatiepremies. Want wie BENOveert, heeft sowieso recht op premies voor de afzonderlijke BENOvatiestappen. Tref je binnen de 5 jaar tijd meer dan 3 BENOvatiestappen op je 'BENO-pass', dan komt daar nog een totaalrenovatiebonus bovenop. En ga je voor een I.E.R. (ingrijpende energetische renovatie), dan profiteer je van nog meer premies. Ontdek ze allemaal op www.mijnBENOvatie.be

Vergeet niet de individuele premies aan te vragen

De Vlaamse overheid geeft via distributienetbeheerders Eandis en Infrax (die in 2019 samensmelten tot Fluvius) premies aan iedereen die zijn woning of appartement energetisch wil renoveren. Er bestaat een

Ontdek alle individuele premies 2019 en alle premievoorwaarden 2019 hier. 

 

Voer minstens 3 BENOvatiewerken uit en krijg een totaalrenovatiebonus

Voer je binnen een periode van 5 jaar minstens 3 energiebesparende werken uit? Dan krijg je – bovenop de individuele premies – een extra premie, de totaalrenovatiebonus genoemd. Het

bedrag dat je krijgt, hangt af van het aantal werken dat je laat uitvoeren. Om voor deze extra bonus in aanmerking te komen, moeten het volledige dak, alle muren, alle vloeren en alle beglazing van de woning of het appartement geïsoleerd zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een aparte premie voor dak, vloer, muur en beglazing.

Ontdek de totaalrenovatiebonus 2019 en alle premievoorwaarden 2019 hier. 

BENOveren in 5 Stappen

Ga voor een IER

Je beperken tot enkel kleine ingrepen is geen goed idee. Als je renoveert, doe het dan ineens goed, en ga in de mate van het mogelijke voor een doorgedreven energetische renovatie, al dan niet gespreid over een langere periode. Zo verhoog je de waarde van je woning, en vergroot ook je comfort. Bij een IER (Ingrijpende Energetische Renovatie) geniet je bovendien van verlaagde registratierechten en van een korting op de onroerende voorheffing.

Een ingrijpende energetische renovatie is een renovatie waarbij de technische installaties volledig worden vervangen en minstens 75% van de buitenkant van een woning wordt (na)geïsoleerd. Wie een woning koopt als enige gezinswoning en die binnen de 5 jaar ingrijpend energetisch renoveert, betaalt maar 6% registratierechten (in plaats van 7%). Bij een woning van 300.000 euro scheelt dat 3.000 euro aan belastingen. En wie een bouwaanvraag voor een IER heeft ingediend en aan het einde van de werken een E-peil van maximaal E90 kan voorleggen, betaalt vijf jaar lang maar de helft van de onroerende voorheffing. Zakt het E-peil naar maximaal E60, dan hoef je vijf jaar lang zelfs helemaal geen onroerende voorheffing te betalen.

Ontdek de verlaagde registratierechten en de korting op de onroerende voorheffing bij IER in 2019 hier. 

 

Een huis van 30 jaar oud? Dan heb je misschien recht op de renovatiepremie

Eigenaars met een lager of gemiddeld inkomen evenals eigenaars (zonder inkomensgrens) die verhuren aan een sociaal verhuurkantoor en die een huis van minstens 30 jaar oud willen renoveren, kunnen een renovatiepremie van maximaal 10.000 euro aanvragen.

De uitbetaling wordt verdeeld over twee aanvragen, met een tussentijd van minstens één jaar en maximaal 2 jaar. Voor 2019 is het plafond van het inkomen vastgelegd op 42.890 euro voor een alleenstaande. Voor alleenstaanden met één persoon ten laste en voor gehuwden en samenwonenden is dat 61.270 euro. Per bijkomende persoon ten laste mag er 3.440 euro worden bijgeteld.

Ontdek hier de voorwaarden om een renovatiepremie aan te vragen in 2019

 

In samenwerking met www.mijnBENOvatie.be

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van www.mijnBENOvatie.be

Renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

Wil je je renovatieplannen naar een hoger niveau tillen? Dan kies je best voor BENOveren.

Ga je renoveren? Laat je informeren en inspireren door het gratis magazine BENO

Heb je verbouwplannen maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak kennis met BENOveren!

BENOveer en profiteer vanaf 2021 van een nieuwe labelpremie én tot 60 000 euro renteloze lening

Wie een woning koopt, wordt binnenkort nog extra gestimuleerd om die te ‘BENOveren’, zo besliste

GRATIS Nieuwsbrief