Waarom ben je beter af met een energiezuinige woning?

Gepubliceerd op 09 December 2014
Gerenoveerde woning

Jaarlijkse besparing door een lagere energiefactuur: investeer eerst en vooral in energiezuinig bouwen of verbouwen. Deze werkzaamheden zijn vaak heel moeilijk achteraf uit te voeren en betalen zich snel terug via een verlaagde energiefactuur.

  • Een gezonde woning met meer comfort: door in een woning voldoende verse lucht binnen te brengen en de vervuilde, vochtige lucht naar buiten af te voeren, schep je een gezonde binnenomgeving met meer comfort.
  • De woning is meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt: voor elke nieuwbouwwoning of nieuwbouwappartement én voor elke bestaande woning of appartement die/dat wordt verkocht of verhuurd, wordt een energieprestatiecertificaat uitgereikt. Dat certificaat laat toe om het energieverbruik (in standaardomstandigheden) te vergelijken met dat van andere woningen of appartementen.
  • Recht op een vermindering van de onroerende voorheffing: energiezuinige nieuwbouwwoningen of appartementen komen in aanmerking voor een vermindering van de onroerende voorheffing. De vermindering wordt door de Vlaamse Belastingdienst automatisch toegekend op je aanslagbiljet. Je hoeft dus zelf niets te ondernemen. Houd er rekening mee dat de toekenningsvoorwaarden wijzigden vanaf 2013.
  • Beter voor het milieu: door minder energie te verbruiken om een woning te verwarmen en te voorzien van sanitair warm water, verminder je de hoeveelheid rookgassen die in de lucht worden geblazen.
  • Financiële tussenkomsten voor energiebesparende investeringen: voor een heel aantal maatregelen werden financiële stimuli voorzien.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan