Geen gasaansluiting? Verwarm duurzaam met (bio)propaan

Gepubliceerd op 29 October 2020

‘Duurzaamheid’, een term die de laatste jaren niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Ook voor de verwarming van onze woning streven we voor alternatieven voor fossiele brandstoffen. De keuze van energiebron is dus ook belangrijk. Maar wat als er bijvoorbeeld geen aardgasaansluiting aanwezig is in je straat? Ontdek de mogelijkheden.

Duurzaamheid op de agenda

‘In ons dagdagelijkse leven gaan we steeds meer op zoek naar duurzame alternatieve producten, denk maar aan de vele plasticvrije alternatieven die er nu op de markt komen. Maar ook in de verwarming van onze woonst speelt deze ‘verduurzaming’ een steeds grotere rol. Want meer en meer streven we naar een verwarming zonder fossiele brandstoffen.

België heeft namelijk hoge ambities om bewuster met energie om te gaan. Het streefdoel is dat tegen 2050 elke woning even energiezuinig is als een nieuwbouwwoning die vandaag wordt gebouwd. En dat start bij een goede basis, namelijk een degelijke isolatie van je woning. Daarna komt de keuze van je energiebron, maar wat als je hier onverwachts stuit op beperkingen, zoals het ontbreken van een aardgasaansluiting in je straat?

Renovatie zonder aardgasaansluiting

Ben je aan het renoveren in een straat zonder aardgasaansluiting? Geen nood, dankzij propaangas opgeslagen in een boven- of ondergrondse tank, kan je toch genieten van alle voordelen van gas! Met propaangas heb je 1 energiebron in huis die geschikt is voor alle huishoudelijke toepassingen, zoals verwarming, warm water en zelfs koken! Komt er in de toekomst toch aardgas in je straat? Geen probleem! Dankzij een kleine aanpassing aan de sproeikoppen van je gasketel kan je vervolgens eenvoudig overschakelen op aardgas.

Nieuwbouw zonder aardgasaansluiting

Staat je bouwbudget de installatie van een warmtepomp niet toe? Geen nood, Primagaz biedt je een ideaal alternatief met propaangas opgeslagen in een gastank. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat met een bovengrondse of ondergrondse gastank. De bovengrondse gastanks zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, afhankelijk van jouw verbruik en beschikbare ruimte. Liever geen tank die je in de tuin ziet staan? Dat kan dankzij onze ondergrondse gastanks, discreet weggewerkt in je tuin!

Nog groener bouwen of renoveren met een gaswarmtepomp

Een lucht/lucht, lucht/water of grond/water-warmtepompinstallatie klinkt vaak als een interessante oplossing voor je energievraag. Maar helaas leiden deze vaak tot hoge elektriciteitsfacturen als je geen of onvoldoende PV-panelen op je dak hebt liggen. Toch worden niet alle warmtepompen voor huishoudelijk gebruik aangedreven met elektriciteit. Er bestaan namelijk ook systemen op (propaan)gas die geschikt zijn voor woning- en waterverwarming. Gas is momenteel goedkoper dan elektriciteit en verder is de ecologische impact van gas ook kleiner. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap!

Vraag je je af of propaan een oplossing is voor jouw woning? Doe dan even de test op de site van Primagaz. Zit je met concrete vragen en ontvang je graag wat meer info? Download de infobrochure of neem contact op. Men helpt je graag verder!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan