5 misvattingen over propaangas

26/03/2020

De energiekeuze is een belangrijke factor in elk bouw- of verbouwproject. Prijs, veiligheid en gebruiksgemak worden nauwkeurig afgewogen … Vaak wordt gekozen voor gas omwille van de vele voordelen op vlak van comfort en duurzaamheid, maar wat als je woont op een plek zonder aardgasaansluiting? Dan biedt Primagaz je toch een hoogwaardig alternatief, nl. propaangas. 

 

Over propaan bestaan heel wat misvattingen. We geven er hieronder enkele mee, zodat we ze meteen kunnen ontkrachten.

Propaan is immers absoluut een prijsbewuste, veilige, duurzame en multifunctionele energiebron!

Misvatting 1: propaangas is duur.. 

Fout: propaan is een prijsbewuste oplossing

De propaantank kan je huren, waardoor je zelf geen investeringskosten maakt. Bovendien is een gascondensatieketel heel wat goedkoper dan een vergelijkbare condensatieketel voor stookolie en biedt deze eveneens een hoger rendement. Een gasketel moet slechts iedere 2 jaar verplicht worden onderhouden, terwijl dat bij een stookolieketel jaarlijks verplicht is.

Misvatting 2: propaangas is gevaarlijk.

Fout: met propaangas zet je veiligheid voorop.

Propaangasleidingen liggen goed beschermd onder de grond in je tuin. Minstens even veilig als aardgasleidingen dus. Primagaz zorgt voor de keuring en het onderhoud van de tank.

Misvatting 3: propaangas is ouderwets.

Fout: met propaangas heb je oog voor duurzaamheid.

Wil je je ecologische voetafdruk verlagen? Dan is propaan een uitstekende keuze. Deze energiebron stoot immers tot 19% minder CO2 uit dan stookolie en produceert minder fijn stof en roet. Propaan is daarnaast ook perfect combineerbaar met de hedendaagse alternatieve energiebronnen.

BioLPG (of biopropaan), waarvan Primagaz exclusief distributeur is, doet het zelfs nog beter: voor 100% geproduceerd uit duurzame grondstoffen en met een CO2-uitstoot van 40 tot 80% minder dan conventioneel propaan, is het een stuk milieuvriendelijker dan ‘gewone’ brandstoffen. Echt een energie van de toekomst !

Misvatting 4: met propaangas kun je enkel koken.

Fout: propaangas is een multifunctionele brandstof.

propaan enkel voor je gasfornuis? Neen hoor. Deze energiebron kan alle klassieke huishoudelijke toepassingen aan: centrale verwarming, warm water en koken. Daarnaast kan je propaan ook gebruiken in heel wat gastoestellen, gaande van gasbarbecues tot terrasverwarmers en gaskachels.

Misvatting 5: propaangas bestaat alleen in flessen.

Fout: propaan kan in verschillende vormen worden opgeslagen.

In overleg met onze gasexpert beslis je in welke vorm je propaan stockeert. Weinig plaats of beperkt verbruik? Dan kies je best voor gasflessen. Voldoende ruimte? Opteer dan voor een tank in je tuin. Dit kan bovengronds of ondergronds, als je wil dat het uitzicht van je tuin onveranderd blijft. Je kan een tank al huren vanaf 6 € per maand, wettelijke keuringen en onderhoud inbegrepen.
Komt er toch aardgas in je straat, maar moet je nog even geduld uitoefenen? Dan is propaan de ideale tijdelijke energiebron om die periode te overbruggen. Van zodra je toch  kan aansluiten op aardgas, schakel je moeiteloos om door simpelweg de sproeikoppen van je gasketel te vervangen. 

Benieuwd of propaangas iets voor jouw project is? Doe dan zeker onze test. Klik hier om onze algemene infobrochure aan te vragen.

In samenwerking met Primagaz Belgium N.V.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.