Wordt BENOveren het Woord van het Jaar in 2017?

10/04/2017

Ken jij het nieuwe werkwoord BENOveren (BENOveerde, heeft geBENOveerd) al? Dat staat voor beter renoveren. Verregaander dan de energiebesparende maatregelen die momenteel wettelijk zijn verplicht. En ook grondiger: goed gepland en met deskundig advies.

BENOveren kadert in het Renovatiepact dat de Vlaamse overheid en de bouwwereld hebben afgesloten. De ambitie is dat elk bestaand huis of appartement tegen 2050 even energiezuinig is als een woning die vandaag wordt gebouwd.

De overgrote meerderheid van onze woningen (we spreken hier over vele honderdduizenden) heeft nood aan een zeer grondige renovatie, vooral op het vlak van isolatie en energieverbruik.

Is je woning aan renovatie toe? Doe het dan ineens goed, denk op lange termijn en beslis om te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller je begint te BENOveren, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft.

Een goed geïsoleerde woning heeft immers veel minder verwarming nodig en zal dus ook veel minder CO2 uitstoten, waardoor je het milieu een grote dienst bewijst. Je krijgt een veel lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort, een gezonder binnenklimaat, én een aanzienlijke esthetische en financiële meerwaarde van je huis.

De website www.mijnBENOvatie.be helpt je op weg om je bestaande woning zodanig te BENOveren dat haar energieprestaties even goed of — liever nog — beter zijn dan die van nieuwe woningen die vandaag worden gebouwd.

Als we allemaal nog dit jaar beginnen BENOveren, wordt dat woord ongetwijfeld, na swaffelen, ontvrienden, tentsletje, stoeproken, frietchinees, flitsmarathon en Samsonseks het volgende Woord van het Jaar.

In dit artikel alleen al hebben we het werkwoord BENOveren (of een afleiding ervan) 14 keer gebruikt, dat is alvast een goed begin.

Meer info

http://www.mijnBENOvatie.be

https://www.facebook.com/MijnBENOvatie.be

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.