Duurzaam investeren: beleg in windenergie en pak tot wel 4% rendement

Gepubliceerd op 09 Juni 2020

Gezien een klassiek spaarboekje haast niets meer opbrengt, kijken we massaal uit naar een voordeliger alternatief. Door te investeren in windenergie bijvoorbeeld, geniet je van een hoog rendement én help je bijdragen aan een CO2-neutrale toekomst. Bovendien krijg je er een fiscaal voordeel bovenop. What’s not to like?

Help samen met andere Belgen de klimaatverandering tegengaan

De klimaatverandering is een grote uitdaging voor ons allemaal. Luminus verenigt burgers en bedrijven om mee te werken aan een CO2-neutrale omgeving. Daarom kun je nu duurzaam beleggen in de coöperatie Lumiwind, die investeert in windparken over heel België. Wil je uitzicht op een aantrekkelijk rendement en een fiscaal voordeel, maar ook investeren in een beter klimaat? Dan is dit jouw kans. Met Lumiwind pak je een variabel rendement tot 4% én een fiscaal voordeel. Ontdek hier hoe je meedoet.

Hoe werkt de windturbinecoöperatie Lumiwind?

Om mee te doen hoef je niet veel geld opzij te hebben. Voor 25 euro heb je al een Lumiwind-aandeel. Daarmee ben je zeker dat je inbreng goed terechtkomt. Die gaat immers volledig naar Lumiwind, voor de investering in windenergie en andere vormen van duurzame energie. Je rendement is niet vast, maar ligt veel hoger dan het rendement op een spaarrekening. Bovendien is het risico beperkt. Het rendement wordt namelijk niet berekend op de effectieve productie, maar onder andere op de productiecapaciteit. Daarbovenop geniet je van een aantrekkelijk fiscaal voordeel. Ontdek hier 5 goede redenen om te beleggen in Lumiwind.

Wat houdt het fiscaal voordeel in?

Wanneer je belegt als privépersoon krijg je een beperkte vrijstelling van dividendinkomsten. Concreet: op je dividendinkomsten tot 812 euro moet je geen belasting betalen. Je kunt de roerende voorheffing (30%) dus terugvragen via je aangifte personenbelasting. Dit kan je een voordeel tot 243,60 euro (30% van 812 euro) opleveren, bovenop je variabel rendement. Een leuk extraatje!

Hoe teken je in?

Bekijk eerst het aanbod voor meer info en vul dan het intekenformulier in. De coöperatie Lumiwind neemt vervolgens contact met je op voor de verdere afhandeling. Je verneemt jaarlijks wat je dividend is en krijgt regelmatig informatie over de activiteiten. En natuurlijk ben je ook welkom op de Algemene Vergadering van aandeelhouders. Je ontvangt je dividend telkens in de maand die volgt op de algemene vergadering in juni.

Waarom Lumiwind en geen andere belegging in windenergie?

Met Lumiwind profiteer je van meerdere garanties. Je investeert niet in één specifieke turbine, maar in verschillende turbines over heel België. Eventuele niet gedekte risico’s verbonden aan een bepaald verlies of bepaalde schade, zijn gespreid. Verder is je rendement gebaseerd op de gemiddelde productiecapaciteit, en niet op de effectieve productie. Het wordt dus niet beïnvloed door een eventueel productieverlies door te weinig wind. Ook zo geniet je van extra zekerheid.

Kun je makkelijk uittreden?

Na 5 jaar en met de voorafgaande goedkeuring van het bestuursorgaan kun je je aandelen overdragen. Na 5 jaar kun je ook uit de vennootschap uittreden tegen de aankoopwaarde of de boekwaarde, als de boekwaarde van het eigen vermogen per aandeel lager is dan de aankoopwaarde ervan. Krijg hier een antwoord op meer veelgestelde vragen.

Duurzaam investeren, een rendement tot 4% pakken én een fiscaal voordeel opstrijken? Het kan met Lumiwind. Beleggen doe je vanaf 25 euro. Ontdek hier hoe je intekent. Ook zelfstandigen en bedrijven kunnen aandeelhouder worden. Ontdek hier de voordelen voor bedrijven.
 

Disclaimer: Je vindt alle informatie over de werking van Lumiwind, de voordelen, risico’s verbonden aan je belegging, de informatienota en de praktische gegevens hoe je aandeelhouder wordt op www.lumiwind.be

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan