Duurzaam verwarmen? Ontdek de energiemix stookolie & hernieuwbare energie.

Gepubliceerd op 06 Oktober 2020

Hoewel de verkoop van warmtepompen en zonneboilers in de lift zit, blijven de meeste gezinnen trouw aan hun mazoutketel. Stel dat je beide systemen tegelijk laat functioneren, welke winst zou dát opleveren? De combinatie van een mazoutketel klasse A en hernieuwbare energie, dat moet wel vonken geven!

Investeren in een stookolieketel blijft verstandig

Performante stookolieketels hebben weldegelijk hun plaats in de toekomst. Sinds enkele jaren mogen leveranciers trouwens enkel hoogrendementsketels klasse A verkopen. Wist je dat mazoutcondensatieketels met A-label even efficiënt zijn dan aardgasketels? Kom meer te weten over efficiënt en duurzaam verwarmen en download de gratis gids met nuttige tips.

Ruil je oude mazoutketel in voor een hoogrendementsketel

Is je mazoutketel minstens 25 jaar oud? Dan kan je tot 30% besparen met je ketel te vervangen door een nieuwe installatie. Hoogrendementsketels zijn superzuinig: een energie-efficiëntie van minstens 90% doet je stevig besparen op mazoutverbruik, je ontvangt een lichtere energiefactuur en je verkleint je ecologische voetafdruk. Wil jij je portemonnee én het milieu een plezier doen? Leer meer over het vervangen van je oude mazoutketel door een hoog rendement condensatieketel en zoek een mazoutketelexpert in je buurt.

Mazout en hernieuwbare energie: een intelligente combinatie

Misschien is dit wel het moment om mazout aan te vullen met zonne-energie of een warmtepomp. Moderne mazoutketels zijn perfect combineerbaar met hernieuwbare energie. Een energiemix heeft een stevig prijskaartje, dat klopt. Maar vergis je niet: over een periode van 15 jaar is dit aantoonbaar de voordeligste keuze. Kiezen voor een combinatie? Bekijk welke energiemix past bij jouw woning(project).

Mazout + zonneboiler

Hoe werkt de combinatie mazout en zonneboiler? De buizen onder je zonnepanelen geleiden het zonlicht naar een voorraadvat. De zonneboiler voorziet je van sanitair warm water en ondersteunt je centrale verwarming. Een regelsysteem schakelt je mazoutketel in voor bijverwarming. Ontdek waarom de mix condensatieketel en zonneboiler een duurzame keuze is. Je kan tot 40% besparen op brandstofverbruik, mét behoud van warmtecomfort. Ontdek de gratis gids met interessante weetjes over de combinatie mazout en zonneboiler.

Mazout + warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit je directe omgeving en geeft deze in een hogere temperatuur af aan je verwarmingscircuit. Net als zonne-energie is de warmtepomp een natuurlijke aanvulling op je stookolieketel. Een extra troef voor het milieu? Gebruik je groene elektriciteit, spreken we van een 100% hernieuwbare energiebron. Is deze mix een grote hap uit je budget? Ga na of je kan genieten van een of meerdere premies.  

Hoe je hoogrendementsketel financieren?

Een nieuwe stookolieketel is geen alledaagse aankoop. Bereken met behulp van de bespaarsimulator hoeveel je kan besparen met een hoogrendementsketel en ontdek de geschatte terugverdientijd in jouw situatie. Bekijk eveneens welke energiepremies voor jou van toepassing zijn, hoe je je betaling kan spreiden en ga na of je in aanmerking komt voor de Vlaamse energielening.

Een hybride verwarmingssysteem de mix van een hoog rendement condensatieketel met een zonneboiler of een warmtepomp – is een milieubewuste én besparende keuze. Laat je adviseren door een vakman in jouw buurt en bereken hoeveel jij kunt besparen door een slimme energiemix. Wil je de beste energietips in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Informazout.