Gas in een tank: 3 veelgestelde vragen beantwoord

Gepubliceerd op 24 July 2020

Genieten van de voordelen van gas, zonder aardgasaansluiting in je straat? Het kan! Dit keer geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen over gastanks. Ontdek alle voordelen van gas in een tank, leer meer over de mogelijkheden en laat je adviseren over de beste keuze voor jou.

Wat zijn de voordelen van propaangas in een tank?

Profiteren van de voordelen van gas kan ook zonder aardgasaansluiting in je straat. Met gas in een tank heb je precies dezelfde mogelijkheden als met aardgas. En dat zijn er heel wat! Zo kun je gas in een tank gebruiken voor centrale verwarming, een gasfornuis, zwembadverwarming, sfeerhaarden, terrasverwarming en een airco.

Gas in een tank is bovendien comfortabel, voordelig en duurzaam. Zo kun je de gastank koppelen aan een installatie voor hernieuwbare energie of condensatieketel. Op die manier verklein je je ecologische voetafdruk extra. Graag advies voor jouw situatie? Vraag hier een afspraak aan voor een bezoek van een energieadviseur
Met gas in een tank profiteer je altijd van zorgeloos comfort. Kies je voor een ondergrondse tank, dan blijft de uitstraling van je tuin intact. Het onderhoud van je tank is begrepen in de service van Antargaz. En de leveringen? Aan jou de keuze: bijbestellen wanneer je maar wil, of via telemetrie automatisch laten beleveren. Als je je woning later toch wil aansluiten op het aardgasnetwerk, hoef je je ketel en leidingen amper aan te passen.
Waarom is een gastank voordelig voor je budget? Een gastank vraagt geen grote investering, want je kan de bovengrondse gastank huren. En combineer je gastank met een zonneboiler, warmtepomp of condensatieketel, dan bespaar je fiks op je energiekosten. Leer hoe je de combinatie maakt met groene energie.
Propaangas is verder ook een duurzame oplossing. Het veroorzaakt geen bodem- of waterverontreiniging. In je ketel wordt propaangas bijna volledig verbrand. Dat betekent: geen roetuitstoot, en geen rook- of geurhinder. Interesse in een gastank bij je thuis? Een energieadviseur komt graag bij je langs voor advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Antargaz voor een afspraak.

Gas in een tank, hoe werkt dat?

Propaangas kun je bewaren in een tank in je tuin. Je verwarmingsketel is verbonden met deze tank, net zoals ze verbonden zou zijn met het aardgasnetwerk. Je merkt dus geen verschil. Je tank wordt bijgevuld wanneer nodig met een tankwagen. Kies je nu best voor een ondergrondse of een bovengrondse tank? De wettelijke richtlijnen voor veiligheidsafstanden bepalen in de eerste plaats of je beide opties hebt. Als je voldoende plaats hebt voor een ondergrondse en een bovengrondse tank, dan kies je in functie van het gewenste uitzicht van je tuin en je budget. Ontdek hier diverse gastanks en laat je adviseren bij je keuze. Leer hier hoe een gastank geïnstalleerd wordt.

Hoeveel kost een gastank?

De grootte van de propaantank die je kiest zal uitmaken hoeveel je betaalt in huur of aankoop, je verbruik betaal je gewoon aan de door de overheid vastgelegde prijzen. Goed om te weten: de standaardinstallatie van een gastank is kosteloos. De energieadviseur van Antargaz maakt graag vrijblijvend en gratis een offerte voor je. Maak hier een afspraak om je gratis offerte te bekomen.

De prijs van propaangas schommelt doorlopend omdat ze afhankelijk is van de internationale energiemarkt. In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid. Ontdek hier de huidige prijzen voor propaangas in tanks en leer meer over de betalingsmogelijkheden.
Toch nog een vraag over gastanks? Neem dan contact op met Antargaz. Voor advies over de beste keuze maak je best een afspraak met een van hun energieadviseurs. Zo kun ook jij snel genieten van de voordelen van gas, en dat zonder aardgasaansluiting!