BENOveren: wat en hoe?

Je woning renoveren, het is een heuse klus. Daarom is het belangrijk om te bezinnen eer je begint. Je kiest dus best voor een renovatie met een positieve impact op lange termijn. En als je daarvoor kiest, kies je voor BENOveren.

Wat is BENOveren?

BENOveren staat voor beter renoveren, met het oog op betere energieprestaties. Dat houdt in dat we meer rekening houden met en beter nadenken over groene en energiezuinige energiebronnen bij de renovatie van onze woning.

Voordelen van BENOveren?

Op lange termijn heeft deze manier van renoveren zeer veel voordelen. Elektriciteit opwekken via hernieuwbare energiebronnen zal bijvoorbeeld een rechtstreekse positieve impact hebben op je energiefactuur. Kies bijvoorbeeld voor goede isolatie zodat je zorgt voor een optimaal binnenklimaat en een goede ventilatie van je woning. Een leuk extraatje: je woning krijgt een financiële meerwaarde.

Ook zijn er verschillende renovatiepremies waarvoor je in aanmerking kan komen bij een BENOvatie. Win-win dus.

BENOveren en buitenschrijnwerk

Welke rol speelt beglazing bij een goede BENOvatie? Het is veel belangrijker dan je denkt. Een isolerende beglazing is dé sleutel tot een op-en-top geïsoleerde woning. Laten we even kort de isolatiewaarde van je beglazing bekijken.

De isolatiewaarde of Ug-waarde van je beglazing wordt door drie factoren beïnvloed. Het aantal glasbladen, de spouwvulling tussen de glasbladen en of er al dan niet een coating aanwezig is op het glas. Hoe je glas is samengesteld, maakt dus wel degelijk een verschil.

Ook je buitendeuren kunnen een impact hebben op de isolatiewaarde van je woning. Zo kan je – bijvoorbeeld door het gebruik van een Duitse dorpel – ervoor zorgen dat je deur overal luchtdicht is.

Hieronder een korte uitleg om een idee te geven waaruit de Ug-waarde is opgebouwd.

U-waarde

Deze waarde geeft de thermische isolatie van je beglazing weer. Is je Ug-waarde laag? Dan betekent dat concreet dat het glas goed isoleert.

G-waarde

Deze waarde geeft de zontoetreding weer. Een hoge G-waarde betekent dat het glas veel zon doorlaat.

 

In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden?

GRATIS Nieuwsbrief