BENOveren en Duco: twee handen op één buik

Gepubliceerd op 15 Juni 2018

Stel: u bent, zoals het merendeel van de Vlamingen, in het bezit van een woning die tientallen jaren oud is. Uw huis kan met andere woorden een flinke opknapbeurt gebruiken. U wilt daarbij de waarde van uw huis de hoogte in jagen? U ziet uw energieprestaties liever stijgen, in tegenstelling tot uw energierekening? U wilt geen energie verspillen? U droomt ten slotte van een aangenaam, energiezuinig en comfortabel binnenklimaat? Dan is het dringend tijd om het voorbeeld van heel wat Vlamingen te volgen. Denk niet langer aan renoveren, maar aan BENOveren!

BENOwat?

In 2016 riep Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, op om energiezuinig te renoveren. En terecht. Op dat moment legde hij de pijnpunten van de Vlaamse huizenmarkt bloot. Toen waren er maar 200.000 van de bijna drie miljoen woningen die voldeden aan de normen om van een geslaagde BENOvatie of om van een Bijna Energieneutrale renovatie te kunnen spreken.

De ambitie is om tegen 2050 alle huidige woningen even energiezuinig te maken zoals de energetisch performante nieuwbouwwoningen van vandaag. En om dat te bereiken, is de boodschap simpel: we moeten beter renoveren!

BENOveren loont!

In een grondige renovatie, waarbij er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de toepassing van dikkere isolatiepakketten voor een lager E-peil, dient zich dan ook sterk aan. Meer nog! Wie verstandig is, wacht niet langer om aan de BENOvatie van zijn woning te beginnen.

Een geBENOveerde woning biedt daarbij heel wat voordelen. Een lagere CO2-uitstoot, lagere energiekosten en een hoger wooncomfort zijn slechts enkele voorbeelden.

Stille, slimme én energiezuinige ventilatie

Wie echter de stap zet naar een gezonde en energiezuinige (BEN-)woning ontdekt al snel dat er meer bij komt kijken dan een degelijke isolatie. Naast een goede luchtdichtheid en andere energetische maatregelen vormt ook vraaggestuurde ventilatie een essentiële schakel. Hierdoor wordt de toe- en afgevoerde lucht geregeld in functie van de behoefte en wordt het energieverlies beperkt.

Het volledige gamma van Duco, op basis van systeem C en D, biedt de mogelijkheid om een volledige BENOvatie door te voeren. Afhankelijk van de mogelijkheden binnen de woning en de persoonlijke voorkeuren van de bewoner kan gekozen worden voor een van Duco’s totaalconcepten, met als basis fluisterstille en slimme ventilatie, waarbij de gezondheid van de bewoners steeds centraal staat.

De combinatie van een minimale investering, compacte afmetingen, installatiegemak en het strakke design maakt van een Duco ventilatiesysteem dé renovatie- of BENOvatiemanier bij uitstek!

Klik hier om meer te weten te komen over slimme woningventilatie.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan