Renoveer je woning vandaag nog met HR-glas en -schrijnwerk!

Ongeveer 15% van de warmte in een woning ontsnapt via ramen en deuren. Logisch dus dat de epb-regelgeving steeds strengere eisen oplegt voor deze bouwdelen. Voor ramen wordt een onderscheid gemaakt tussen het glas en het volledige venster, dat wil zeggen het glas en de raamprofielen samen. 

Om het energieverbruik in jouw woning te verminderen en het wooncomfort te verhogen, kies je dus voor hoogrendementsglas én voor profielen met een hoge thermische isolatiewaarde. Want zelfs met hoogrendementsbeglazing kan de U-waarde van een venster sterk variëren naargelang van het gekozen profiel.

Lees er alles over op Start2renovate.be

Volg het voorbeeld van Jan en Marie

‘Jan en Marie’, personages uit het Futurfantastic-voorbeeldproject dat je op Start2Renovate vindt, bouwden hun hele woning om tot een bijna-nulenergiewoning.  

Voor de keuze van hun beglazing hielden ‘Jan en Marie’ rekening met de oriëntatie van de woning, de thermische isolatie van het glas (Ug-waarde), de mate waarin het glas de warmte van de zon doorlaat (g-waarde) en de prijs van het glas in functie van de energetische prestatie. De voorgevel op het noordoosten werd ingevuld met het thermisch isolerend hoogrendementsglas SGG CLIMAPLUS ONE (Ug-waarde 1,0 W/m²K en g-waarde 0,5). De raamopeningen in de gevels die naar het zuidoosten en zuidwesten georiënteerd zijn, kregen de drievoudige beglazing met uitzonderlijk hoge zontoetredingsfactor SGG CLIMATOP LUX (Ug-waarde 0,7 W/m²K en g-waarde 0,62). Zo maximaliseren ‘Jan en Marie’ de passieve zonnewarmtewinsten en genieten ze van veel daglicht in de woning.

Inzake schrijnwerk kozen ‘Jan en Marie’ voor CS-86 HI-PROFIEL van Reynaers. Dat is een aluminium raamprofiel met multikamerstrippen, dat met een Uf-waarde van 1.35 W/m²K à 1.74 W/m²K, superisolerend is, uitgerust kan worden met dubbel en driedubbel glas en qua prijs-kwaliteitverhouding  ideaal is voor lage-energiewoningen en renovaties.

Voor het dakvenster werd gekozen voor een wentelend, vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk dakvenster van VELUX. Het raamwerk bestaat uit een houten kern die naadloos omhuld werd met een witte polyurethaancoating en is gevuld met een drievoudige ‘Energy Star’-beglazing met Ug-waarde van 0,7 W/m²K.

Start2Renovate!

Zeer energiezuinig renoveren? Laat het geen toekomstmuziek zijn. Naast kiezen voor hoogrendementsglas en -schrijnwerk, kan je nog heel wat andere  maatregelen treffen om – op korte termijn – je energieverbruik drastisch te verminderen en – op lange termijn – je huis 100% futureproof te maken. Begin er meteen aan, ruimte per ruimte en stap per stap. Alle nuttige info en vind je op www.start2renovate.be

In samenwerking met Start2Renovate.be

Meer nieuws van Start2Renovate.be

Leer futureproof verbouwen met Start2Renovate

De Vlaamse overheid en haar stakeholders hebben de duidelijke ambitie om tegen 2050 het volledige

Start2Renovate.be lanceert nu ook RenoTube

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal zijn.

Kies vandaag nog voor energievriendelijke verwarming voor je woning!

Investeren in de juiste technieken en uitrusting levert een blijvende meerwaarde op en betaalt zi

GRATIS Nieuwsbrief