Bouw Bijna-EnergieNeutraal met www.IedereenBen.be!

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als je dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Op www.IedereenBen.be helpt coach BEN jou en je collega-bouwers om vandaag al een woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen.

Bijna-EnergieNeutraal

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen.

Bouw nu al BEN!

Wie bouwplannen heeft, hoeft niet tot 2021 lang te wachten om energiezuinig te bouwen. Met de huidige technologieën zijn BEN-woningen al perfect haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt ook duidelijk uit de nieuwe website www.IedereenBen.be.

Wie nu al BEN bouwt, geniet – naast elke maand een lagere energiefactuur – van een aanzienlijke financiële ondersteuning: een eenmalige premie van 2.300 euro via de netbeheerder en 5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing. Bovendien bieden al twee banken een voordelig BEN-krediet aan, nog twee banken hebben de intentie om dit ook te doen.

Ook op praktisch vlak is de stap naar BEN niet eens zo groot. Een deel van de eisen die aan een BEN-woning worden gesteld, zijn trouwens nu al van kracht, merk je als je naar www.IedereenBen.be surft.

Coach Ben

Op de nieuwe website www.IedereenBen.be loodst coach Ben kandidaat-bouwers doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'glas, ramen en deuren' en 'ventilatie' tot 'verwarming en hernieuwbare energie'.

Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

Meer info

www.IedereenBen.be

www.facebook.be/IedereenBen

In samenwerking met www.iedereenben.be

Meer nieuws van www.iedereenben.be

Bouwplannen? Bouw volgens de nieuwe BEN-norm

Sinds 2008 moet elke woning die in Vlaanderen gebouwd of grondig wordt verbouwd, voldoen aan de E

Vijf tips om BEN-bouwen betaalbaar te houden

Vanaf volgend jaar zal elke nieuwe woning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moe

Waarom is wel iedereenBEN! Maar niet tout le monde Q-ZEN?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht BEN (Bijna-EnergieNeutraal) zijn en

Word jij ook BEN op Batibouw 2019?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn.

GRATIS Nieuwsbrief