BEN-Woning met steun van de overheid

Dat er aan een BEN-woning extra investeringen te pas komen, is een feit. Maar je wint de investeringen op termijn terug en ze worden nog later – dankzij de veel lagere energiefacturen en het feit dat je woning later meer waard is – zelfs winstgevend. Bovendien kan je een beroep doen op financiële steun van de overheid: een eenmalige premie voor een extra laag E-peil en 5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing.

Eenmalige premie voor een extra laag E-peil

Wie in 2014 een bouwaanvraag indient voor een nieuwe woning of een nieuw appartement, krijgt enkel nog een E-peilpremie als het E-peil maximaal E40 (20 punten beter dan het wettelijke E-peil van 60) of lager is. Voor een nieuwbouwwoning bedraagt de premie 1.800 euro met een toeslag van 50 euro per punt minder dan 40. Voor een nieuw appartement krijg je 800 euro met een toeslag van 30 euro per extra punt dat je beter doet. Voor E30 loopt de premie zo op tot respectievelijk 2.300 en 1.100 euro.

5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing

Voor een woning/appartement met een E-peil van maximaal E40 krijg je 50% korting op de onroerende voorheffing. Wie een BEN-woning bouwt, met een E-peil van maximaal E30 dus, krijgt 5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing, een voordeel dat al snel oploopt tot 5.000 euro.

Voordelig BEN-krediet

Enkele banken bieden een voordelig BEN-krediet aan. Een intrestkorting van 0,25% op een krediet van 250.000 euro betekent een besparing van ongeveer 8.000 euro (320 euro per jaar) over de looptijd van dit krediet.

Meer info vind je op www.energiesparen.be en op http://www.iedereenben.be/financielestimuli.html

In samenwerking met www.iedereenben.be

Meer nieuws van www.iedereenben.be

Vijf tips om BEN-bouwen betaalbaar te houden

Vanaf volgend jaar zal elke nieuwe woning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moe

Waarom is wel iedereenBEN! Maar niet tout le monde Q-ZEN?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht BEN (Bijna-EnergieNeutraal) zijn en

Word jij ook BEN op Batibouw 2019?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn.

Iedereen BEN tijdens de Nieuwbouwzondag op 21 oktober

Zondag 21 oktober 2018 is het opnieuw Nieuwbouwzondag, de halfjaarlijkse collectieve opendeurdag

GRATIS Nieuwsbrief