BEN-woning

Een BEN-woning, nog nooit van gehoord? BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-normen wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en zelfs in heel Europa.

Energieverbruik beperken en energie opwekken

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en de productie van warm water. De energie die nog nodig is, haalt de woning uit hernieuwbare energiebronnen. Een slimme keuze, want door je energieverbruik terug te schroeven en zelf energie op te wekken, gaat je energiefactuur gevoelig dalen.

De voorwaarden van een BEN-woning

In een BEN-woning ligt het energieprestatiepeil onder E30, bedraagt de thermische isolatie niet meer dan K40 en is de energiebehoefte voor verwarming maximaal 70 kWh/m2 per jaar. Dat bereik je door nog beter te isoleren en luchtdichter te bouwen. Bovendien moet de woning zijn uitgerust met een hernieuwbaar energiesysteem zoals een warmtepomp, zonneboiler of biomassa. Het spreekt voor zich dat ook een degelijke zonwering en een energie-efficiënte ventilatie niet mogen ontbreken. Alle voorwaarden waaraan een BEN-woning moet voldoen, vind je terug op www.energiesparen.be.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!

De meerkosten van een BEN-woning betalen zichzelf terug door de lagere energiefactuur. Wie nu al voorloopt op de standaard wordt extra beloond. BEN-bouwheren doen hun voordeel met aantrekkelijke premies, een tegemoetkoming op de onroerende voorheffing en een extra voordelig krediet bij sommige banken omdat een bijna-energieneutrale woning een hogere marktwaarde en lagere energiekosten heeft.

 

Meer info : http://www.iedereenben.be/watisben.html

In samenwerking met www.iedereenben.be

Meer nieuws van www.iedereenben.be

Vijf tips om BEN-bouwen betaalbaar te houden

Vanaf volgend jaar zal elke nieuwe woning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moe

Waarom is wel iedereenBEN! Maar niet tout le monde Q-ZEN?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht BEN (Bijna-EnergieNeutraal) zijn en

Word jij ook BEN op Batibouw 2019?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn.

Iedereen BEN tijdens de Nieuwbouwzondag op 21 oktober

Zondag 21 oktober 2018 is het opnieuw Nieuwbouwzondag, de halfjaarlijkse collectieve opendeurdag

GRATIS Nieuwsbrief