Wedstrijd: win een zonnepaneleninstallatie bij je thuis!

Gepubliceerd op 18 February 2021

Vraag jij je ook af hoe rendabel zonnepanelen anno 2021 zijn? Via deze gratis online tool ontdek je in 2 minuten wat de geschatte kostprijs en terugverdientijd is van een installatie op maat. Vul je in één moeite het wedstrijdformulier in, dan maak je kans om een zonnepaneleninstallatie* bij je thuis te winnen. Wie weet, profiteer jij binnenkort van gratis zonnepanelen op je dak!

Is investeren in zonnepanelen interessant voor mij?

Sinds de terugdraaiende teller is afgeschaft, zijn zonnepanelen een hot topic in de media. Wie nog geen zonnepanelen op zijn dak heeft liggen, vraagt zich af of deze investering anno 2021 nog wel de moeite loont. Ook benieuwd of het voordelig is voor jou om zonnepanelen te plaatsen? Ontdek hier welk rendement jij mag verwachten.

Zonnepanelen plaatsen in 2021: de voordelen

De terugdraaiende teller verdwijnt. Maar wie nu zonnepanelen laat plaatsen, ondervindt geen gevolgen van die beslissing. Wat mag je verwachten als je vanaf 2021 zonnepanelen plaatst?

  • Je krijgt meteen een digitale meter en valt automatisch onder het nettarief werkelijke afname. Je betaalt dan een jaarlijks nettarief voor de stroom die je van het net afhaalt wanneer je zonnepanelen geen of niet voldoende stroom opwekken.
  • Kies je voor een terugleveringscontract als Comfy Shine, dan word je vergoed voor je zelf opgewekte elektriciteit die je terug op het net plaatst.
  • Je hebt mogelijk recht op een investeringspremie van de Vlaamse overheid die kan oplopen tot € 1500 in 2021. Ontdek meer over de zonnepanelensubsidie.
  • Je terugverdientijd verkort aanzienlijk als je streeft naar een hoge zelfconsumptie, bijvoorbeeld door het plaatsen van een thuisbatterij.

Bereken je rendement en win je zonnepanelen

Een zonnepaneleninstallatie laten plaatsen kost wel wat. Natuurlijk ga je voor zo’n investering niet over één nacht ijs. Via de online tool leer je in 2 minuten wat je mag verwachten. Hoeveel zou een zonnepaneleninstallatie op maat kosten? Wanneer is je installatie terugverdiend? En als je na de prijsinschatting het wedstrijdformulier invult, maak je kans op één van de vijf gratis zonnepaneleninstallaties van max. € 6000 op maat!

Krijg je overtollige stroom vergoed

Zonnepanelen vragen om een bijpassend voordelig energietarief, want daarmee profiteer je nog meer van je investering. Concreet kijk je als zonnepaneleneigenaar best uit naar een terugleveringscontract als Comfy Shine. Het voordeel? Je zet de stroom die je opwekt maar niet meteen verbruikt op het net en ‘verkoopt’ die aan je energieleverancier. Je krijgt dus een vergoeding voor je overtollige stroom. Klinkt aantrekkelijk? Leer welke vergoeding jij kan krijgen.

Verhoog je zelfconsumptie en boost je rendement

Hoe voordelig zonnepanelen zijn voor jou, hangt in grote mate af van je zelfconsumptie of direct verbruik. Dat is de hoeveelheid elektriciteit die je onmiddellijk zelf verbruikt zodra je zonnepanelen elektriciteit opwekken. Ter illustratie: met een zelfconsumptie van 30% kun je een terugverdientijd van 10 jaar bereiken. Slaag je erin om meer dan 50% van je opgewekte elektriciteit onmiddellijk te verbruiken, dan wordt een terugverdientijd van 7 tot 8 jaar haalbaar. Ontdek onze 4 beste tips om je zelfconsumptie te verhogen en zo je terugverdientijd te verkorten.

Buffer opgewekte energie met een thuisbatterij

Waarom geen thuisbatterij overwegen? Met een zonnepaneleninstallatie sta je in voor gemiddeld 30% van je elektriciteitsverbruik. Gekoppeld aan een thuisbatterij stijgt dit aandeel tot 75%. Met een thuisbatterij kun je het productieoverschot van je zonnepanelen opslaan en gebruiken op momenten waarop je zonnepanelen te weinig of geen energie produceren. Bijvoorbeeld ’s avonds. Hoewel de kostprijs vandaag een flinke duit is, weet wel dat je tot eind 2021 nog beroep kan doen op een investeringspremie van de overheid. Naar de voordelen van een thuisbatterij.

Wil jij kans maken op een gratis zonnepaneleninstallatie en zelf voordelige groene stroom opwekken? Ontdek via de online tool welk rendement je mag verwachten met een zonnepaneleninstallatie op maat en vul het wedstrijdformulier in. Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag. Op 8/3 sluiten we de wedstrijd af, dus twijfel niet langer!

*Luminus geeft 5 zonnepaneleninstallaties op maat weg, elk ter waarde van max. € 6000. Lees de wedstrijdvoorwaarden.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan