Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

03/07/2012

Wil je duurzame en goedkope energie voor jou en je gezin? Informeer je dan zeker over een zonnepaneleninstallatie. Die is goedkoper dan je zou denken, betaalt zich snel terug en levert je een mooie CO2-besparing op. In dit artikel ontdek je of je woning geschikt is voor zonnepanelen!

Een stevig dak is een must

Zonnepanelen zijn anno 2022 nog steeds rendabel. Om te weten of je woning geschikt is voor de installatie, check je eerst het dak van je woning. Zijn de dakbedekking en de dakstructuur in goede staat? Kan je dak het gewicht van de zonnepanelen dragen? Vooral bij oudere woningen kan dit een probleem vormen. In sommige gevallen moet het dak eerst aangepakt worden om in aanmerking te komen. Niet zeker of jouw dak geschikt is? Maak een afspraak met een expert voor een gratis analyse van je dak

Sommige mensen hebben schrik dat de plaatsing van zonnepanelen schade zal aanrichten aan hun dak. Deze vrees is echter ongegrond. In dit gratis e-book ontdek je alles over de installatie en montage van zonnepanelen.

Een geïsoleerd dak zorgt voor extra winst

Bij een huis dat niet geïsoleerd is, gaat de meeste warmte (tot wel 35%) verloren via het dak. Het plaatsen van dakisolatie is dan ook een van de meest rendabele energiebesparende ingrepen. Investeren in zonnepanelen wordt dus nóg interessanter als je het combineert met dakisolatie.

Factoren die het rendement van je zonnepanelen beïnvloeden

Naast de staat van je dak, moet je rekening houden met de factoren die het rendement van je installatie beïnvloeden. Denk aan de dakoppervlakte, de dakoriëntatie, de dakhelling, de aanwezigheid van schaduwplekken, enzovoort. Maar geen zorgen: er bestaat voor elk dak een gepaste oplossing.

De oppervlakte van je dak

Over het algemeen geldt: hoe groter je dak, hoe meer zonnepanelen je kunt plaatsen en hoe meer je dus kunt besparen. Maar vergis je niet, ook met een kleiner dak kan een zonnepaneleninstallatie rendabel zijn! Bereken hier de kostprijs van jouw installatie op maat en ontdek meteen hoeveel jij kunt besparen.

Hellingsgraad en oriëntatie van je dak

Dankzij de technologische vooruitgang vangen zonnepanelen steeds beter onrechtstreeks licht op. Zo leveren ze ook energie in minder ideale omstandigheden. Toch heeft de hellingsgraad of oriëntatie van je dak nog steeds invloed op het rendement. Ontdek hier de ideale oriëntatie en hellingsgraad van jouw zonnepanelen.

Download het gratis ebook boordevol tips

Welke soorten zonnepanelen zijn er? Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Hoe verloopt de plaatsing van je zonnepanelen? Welke zaken moeten er achteraf in orde gebracht worden? Welk rendement kun je verwachten? Ontdek het antwoord op deze vragen en meer in het ebook ‘Alles over zonnepanelen bij je thuis’. Download hier je gratis ebook!

Denk je eraan om zonnepanelen laten plaatsen bij je thuis, maar zit je nog met specifieke vragen? Neem vrijblijvend contact op met de zonnepanelen-experten van Luminus.

In samenwerking met Luminus

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.