AQ-LITH® Energybox: slimme thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie

AQ-LITH® Energybox: slimme thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie

23/09/2021

De energiemarkt is voortdurend in beweging. Het tijdperk van de terugdraaiende teller loopt op zijn einde en volgend jaar is er de introductie van het capaciteitstarief en de variabele tarieven. Het optimaliseren van de zelfconsumptie wordt dus heel belangrijk om je energiefactuur onder controle te houden. Dat kan door slimme verbruikers in te schakelen, maar ook door een thuisbatterij te gebruiken. De AQ-LITH® Energybox van Battery Supplies speelt hier perfect op in. Deze lithium-ionbatterijen van 3, 5 of 7 kWH (uitbreidbaar tot 10 en 14 kWH) slaan de overtollige energie van zonnepanelen op en geven deze terug wanneer het nodig is. Zo maak je nog beter gebruik van je zelf geproduceerde energie!

Nieuwe generatie Energybox

Batterij-expert Battery Supplies pakt uit met een nieuw aanbod batterijen voor de opslag van hernieuwbare energie. De AQ-LITH® Energybox voor particulier gebruik is daar een mooi voorbeeld van. Deze slimme batterij meet voortdurend de energie die naar of van het net gaat. Van zodra de installatie merkt dat er zonne-energie over is, zal ze de batterij laden. Op momenten dat de zon niet zoveel energie meer levert, wordt in eerste instantie de batterij ontladen vooraleer naar duurdere netstroom wordt overgeschakeld.

Daarnaast kan de thuisbatterij ook helpen om het piekverbruik af te vlakken. Na installatie kan men via een app het verbruik van de zonnepanelen en batterij continu monitoren. Handig om het werkelijke verbruik en de effectieve opbrengst te checken en indien nodig bij te sturen. Kortom, dankzij de AQ-LITH® Energybox kan men de zelfconsumptie al snel met 30 procent verhogen en zo stevig besparen op de energiefactuur.

Gloednieuw is dat de Energybox nu ook kan communiceren met de omvormer. Dit maakt dat de batterijen nog fijner kunnen worden aangestuurd en dat de batterijgegevens kunnen worden geraadpleegd via het internet.

Drie capaciteiten

Battery Supplies biedt zijn EnergyBox aan in drie capaciteiten naargelang het energieverbruik: 3, 5 en 7 kWh. Bovendien kan deze thuisbatterij parallel geschakeld worden tot 14kWh. De compacte EnergyBox bestaat uit LiFePO4 cellen, wat zorgt voor een lange levensduur en hoge veiligheidsgraad.  De garantie op de batterij is 8 jaar maar ze gaat een stuk langer mee, wat de terugverdientijd optimaliseert.

Last but nog least komen deze thuisbatterijen in Vlaanderen ook in aanmerking voor subsidies, tot 300 EUR/nuttige kWh. Alle details vind je op de officiële website www.vlaanderen.be. In de praktijk betekent dit voor de AQ-LITH® EnergyBox van 3, 5 en 7 kWh respectievelijk 600, 1200 en 1500 EUR subsidie (voor 2021).

Netwerk van installateurs

Battery Supplies kan zelf geen thuisbatterijen leveren of plaatsen bij particulieren. Gelukkig hebben we een groot netwerk van ervaren installateurs die deze Energybox graag bij je thuis willen plaatsen. Geef ons een seintje en we zoeken een geschikte installateur in je buurt.

AQ-LITH® Energybox: slimme thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.