Renoveer snel en energiebewust met cellenbeton

17/05/2017

Probleem: je wil een hobbykamer creëren maar daarvoor is een extra binnenmuur nodig. Of je wil je huis uitbreiden, en meteen voor een goede isolatie zorgen. Al eens aan cellenbeton gedacht? YTONG-blokken zijn snel geplaatst, ongevoelig voor vocht en warmte-isolerend. Je kan ze gebruiken voor buiten- én binnenmuren.

Sterk lichtgewicht

Je kent vast de grote, witte bouwstenen die je soms op werven ziet. Het zijn blokken uit cellenbeton: een mix van zand, kalk en cement. Ze zijn sterk maar licht. Dat komt omdat ze voor meer dan de helft uit luchtbelletjes bestaan. Die zorgen voor een prima isolatie. Gebruik je dus cellenbeton voor je renovatieproject, dan isoleer je in een moeite!

Meteen geïsoleerd

Cellenbeton klopt de traditionele snelbouwsteen op heel wat vlakken. Heeft je muur een grillige structuur, dan kan je hem isoleren en meteen een glad resultaat krijgen. Er komt dan een nieuwe muur uit cellenbeton voor je bestaande muur. Tussen beide muren komt een luchtspouw van zo’n 2 cm. Bye bye koudebruggen, hello extra comfort! Ontdek alle unieke eigenschappen van cellenbeton.

Veelzijdige blokken

Niet zeker of cellenbeton geschikt is voor jouw project? Wees gerust, de lichte blokken kunnen diverse renovatieprojecten aan. Van het (her-)indelen of ophogen van je woning tot het plaatsen van een aanbouw en het na-isoleren van je gevels langs de binnenkant. Van je kelder tot je dak.
Lees meer over de mogelijkheden van cellenbeton.

Geen afwerking nodig

Een ander voordeel is de makkelijke afwerking. De combinatie van grote YTONG-blokken en dunne voegen zorgt voor een quasi gladde muur. Een dunpleister aanbrengen kan, maar hoeft niet. Zo kan je rechtstreeks tegels plaatsen zonder pleisterlaag. Op die manier spaar je tijd en geld. Toch graag een afwerking in hout of een ander materiaal? Ook dat kan. Ontdek hoe.

Ook voor lage-energiewoningen

Wil je na-isoleren en een extra hoge isolatiewaarde bekomen? Let dan op de dikte en de lambda-waarde van de blokken die je gebruikt. Voor elk isolatiepeil (van EPB tot passief) bestaat een geschikte YTONG-blok. Voor passief- en lage-energiewoningen kies je er een met een lambda-waarde van 0,080. Je voldoet dan probleemloos aan de strenge EPB-eisen.

Budgetvriendelijk

YTONG is het enige materiaal waarmee je conform de EPB-regelgeving bouwt zonder dat je voor extra isolatie moet zorgen. Zo bespaar je op de kostprijs van het materiaal, en op manuren. Ook interessant: de isolatiewaarde van je nieuwe YTONG-muren blijft behouden doorheen de jaren. Iets wat niet opgaat voor de klassieke isolatiematerialen, want die verslijten.

Zelf aan de slag

Blokken cellenbeton worden gewoonlijk niet gemetst, maar verzaagd en gelijmd. Je kan er makkelijk zelf mee aan de slag. We tonen je graag hoe tijdens een gratis opleiding. Een aanrader, want je kan er meteen al je vragen kwijt! Schrijf je hier in voor een opleiding ‘bouwen met YTONG’.

 

In samenwerking met Xella BE nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.