Duurzaam bouwen: hoe duurzaam is Ytong (cellenbeton)?

30/12/2022

Energiezuinig en toekomstproof bouwen of verbouwen, terwijl je bespaart en duurzame keuzes maakt? Het kan met Ytong. Met cellenbeton als bouwmateriaal trek je snel en eenvoudig een duurzaam project op. Vergeet extra isolatie, want dat heb je met cellenbeton niet meer nodig. Een mooie besparing! Leer meer over de duurzaamheid van Ytong en start je duurzame (ver)bouwproject.

Duurzaam bouwen met cellenbeton

Bouwen en verbouwen belast het milieu. Maar door duurzame keuzes te maken, kan je de ecologische voetafdruk van je project gevoelig verkleinen. Ytong to the rescue! Dit duurzame bouwmateriaal is een uitstekende isolator en komt bovendien met een aantrekkelijk prijskaartje. Dankzij de grootte en ergonomie van de blokken, de gemakkelijke verwerking en het zuinige gebruik van lijm in plaats van mortel is kwaliteit gegarandeerd. Vraag hier je gratis infobrochure aan.

Waarom is cellenbeton duurzaam?

Wat maakt Ytong zo duurzaam? Voor de productie van cellenbeton zijn maar weinig grondstoffen nodig. De basis bestaat uit water, kalk en zand, bestanddelen die overvloedig in de natuur te vinden zijn. Ook wordt er tijdens de productieprocessen van de Ytong-betonblokken 60 tot 70% minder energie verbruikt dan bij de aanmaak van andere bouwmaterialen en werken de autoclaven, waarin de blokken worden gehard, heel energiezuinig.

Bovendien kan je zeker zijn dat je de afvalberg niet vergroot door te werken met cellenbeton. Al het afval van Ytong wordt namelijk gerecycleerd en hergebruikt in de fabriek. Het wordt vermaald en als vervanging van zand gebruikt voor nieuwe Ytong-betonblokken. Zelfs gesorteerd bouwafval, afkomstig van werven of afbraakwerken, vindt zijn weg naar afgeleide producten. Duurzaamheid gegarandeerd dus! Vind een handelaar in je buurt en laat je adviseren.

Tip: Als je een beetje handig bent, kan je gerust zelf aan de slag met cellenbeton. Zo hoef je geen vakman in te huren en bespaar je extra. Je leert er alles over tijdens een gratis opleiding van Xella. Gedurende een halve dag word je klaargestoomd om te bouwen met de lichte Ytong-blokken. Ontdek de praktische info en schrijf je gratis in

Energiezuinig bouwen zonder extra isolatiemateriaal

Bouwen en verbouwen wordt niet goedkoper en de prijzen van isolatiemateriaal pieken. Hoe fijn zou het zijn om niet in extra isolatie te moeten investeren, terwijl je toch geniet van een goed geïsoleerde woning? Het lukt met Ytong, want cellenbeton maakt extra isolatie overbodig. Met dit lichte bouwmateriaal bouw en isoleer je tegelijkertijd. Bouwen wordt zo algauw 10 procent goedkoper!

Uitstekende warmte-isolerende eigenschappen

Hoe komt het dat Ytong cellenbeton zo goed isoleert? Ytong biedt uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. De cellen in het materiaal zijn gevuld met lucht en hebben een gesloten structuur. Dat zorgt ervoor dat de lucht niet kan bewegen. En laat stilstaande lucht nu de beste isolator zijn. Daarnaast ben je zeker van een blijvende goede isolatie in de toekomst. In tegenstelling tot ander, vaak chemisch, isolatiemateriaal daalt de isolatiewaarde van cellenbeton niet doorheen de jaren.

Bouwmateriaal met duurzaamheidscertificaat

We hechten steeds meer belang aan de duurzaamheid van de materialen en producten die bij onze (ver)bouwprojecten worden gebruikt. Ytong kreeg het DUBO-certificaat van duurzaam en milieuvriendelijk bouwproduct. Er zijn namelijk geen vervuilende grondstoffen voor nodig, bovendien worden de materialen op lage temperatuur verhard en zijn ze volledig recycleerbaar. Het doel van producent Xella is om, bovenop de zuinige productiemethode, het energieverbruik van de productie te verminderen. Ook opteert de firma voor ecologisch transport via waterwegen, gezien hun site langs de Schelde ligt.

Toekomstbestendig bouwen met Ytong

Wist je trouwens dat je met Ytong bouwt voor het leven? De eigenschappen van het cellenbeton worden voor altijd behouden, omdat ze eigen zijn aan het materiaal. Je hoeft je isolatie dus niet te vervangen na een bepaalde tijd. Dat maakt cellenbeton een duurzame oplossing voor hedendaagse gebouwen, die bovendien de levensduur ervan verhoogt. Leer meer over futureproof bouwen met Ytong.

Wil jij energiezuinig bouwen met respect voor het milieu? Met Ytong heb je een enorm duurzaam bouwmateriaal in handen. Bovendien hoeft je met cellenbeton geen extra isolatie te voorzien om aan de strenge EPB-eisen te voldoen. Je (ver)bouwproces verloopt snel en voordelig, en het resultaat is gegarandeerd toekomstproof. Graag meer info? Download de gratis infobrochure of bezoek een handelaar in je buurt.

In samenwerking met Xella BE nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.