Ga je voor nieuwbouw? Ontdek de BEN-bouwgids van IedereenBEN.be

25/10/2023

IedereenBEN.be, dé informatiebron voor Bijna-EnergieNeutraal (BEN) bouwen in Vlaanderen, stelt nu ook de BEN-bouwgids voor. Dit nieuwe e-book, beschikbaar als gratis download op www.IedereenBEN.be, is een toegankelijke handleiding voor kandidaat-nieuwbouwers op zoek naar duurzame woningbouw. Ontdek wat je mag verwachten. 

Nieuwbouw verplicht BEN

Sinds 1 januari 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen verplicht BEN zijn. Dit betekent dat de woning moet voldoen aan strikte voorwaarden, waaronder een E-peil lager dan of gelijk aan E30, een S-peil lager dan of gelijk aan S28, specifieke Umax-eisen voor constructiedelen, beperkt risico op oververhitting, verplichte ventilatievoorzieningen, en een minimumaandeel hernieuwbare energie.

Lijkt dit je ingewikkeld of moeilijk haalbaar? Daarom stelt IedereenBEN.be, de referentie in BEN-bouwinformatie sinds 2016, nu ook de BEN-bouwgids voor. 

Wat vind je in de BEN-bouwgids?

In de BEN-bouwgids lees je een heldere uitleg van wat BEN-bouwen omvat, met focus op aspecten zoals E-peil, isolatie, ventilatie, energieverbruik en hernieuwbare energie.

Vervolgens gidst de BEN-bouwgids je als kandidaat-nieuwbouwers door de cruciale keuzes die je moeten maken om een BEN-huis te realiseren. BEN-bouwen begint namelijk met een goed geïsoleerde bouwschil, gecontroleerde ventilatie voor een goede luchtkwaliteit, minimaal energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om te voldoen aan de noden van de woning.

Via 10 verschillende artikels helpt de BEN-bouwgids je om de juiste keuzes te maken voor je nieuwe woning en zo je energieverbruik en CO2-uitstoot te minimaliseren. Download je gratis BEN-bouwgids.

Interactief E-book op weg naar BEN

De BEN-bouwgids, nu beschikbaar op www.IedereenBEN.be, is een interactief e-book dat kandidaat-nieuwbouwers door het BEN-bouwproces leidt. Naast advies en handige tips bevat het klikbare beelden en links naar meer gedetailleerde informatie online.

Zo helpt de BEN-bouwgids je in stappen op weg om de juiste keuzes te maken voor je nieuwe woning. Met als het eindpunt een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen. Iedereen BEN dus.

IedereenBEN.be

IedereenBEN.be is een initiatief van verschillende Belgische bouwmaterialenfabrikanten, ter ondersteuning van de communicatiedoelstellingen van het Vlaams Energie- en KlimaatAgentschap (VEKA).

Op de website www.IedereenBEN.be gidst coach BEN Vlaamse kandidaat-nieuwbouwers doorheen de 6 stappen om hun woning  comfortabel en energiezuinig te maken: van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'ramen, deuren en glas', 'ventilatie' en 'verwarming en hernieuwbare energie' tot ‘luchtdichting’. Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers, financieringstips, …

Ook bevat de website een lijst met gerealiseerde BEN-woningen, tips om het BEN-bouwbudget binnen de perken te houden, een ‘BEN-challenge’ bestaande uit 9 nieuwsbrieven, en nu dus ook de nieuwe BEN-bouwgids.

Interesse in de BEN-bouwgids? Download hem gratis als e-book via de website www.IedereenBEN.be.

In samenwerking met www.iedereenben.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.