Duurzaam (ver)bouwen: isoleer grondig voor een laag energieverbruik

Gepubliceerd op 28 Juni 2022

Duurzaam (ver)bouwen is een must, en lang niet alleen omdat de overheid het promoot. Het is voordelig voor het milieu, je comfort én je budget. Je bespaart op je energiefactuur, terwijl je comfort erop vooruitgaat. Voorwaarde is wel dat je je project op de juiste manier aanpakt. De belangrijke eerste stap? Isoleren! En dan hebben we het niet alleen over dakisolatie. Om grote warmteverliezen tegen te gaan, heb je ook gevelisolatie nodig.

Duurzaam wonen begint met isoleren

Waarom zou je betalen voor warmte die meteen ontsnapt? Dat is wel wat je doet in een woning die onvoldoende geïsoleerd is. Het kan ook anders. Een goed geïsoleerde woning heeft minder verwarming nodig, waardoor je energieverbruik daalt en er minder CO2 in de lucht belandt. Et voilà, 2 goede redenen om je woning grondig te isoleren. Ontdek hier alle voordelen.

Wanneer we met z’n allen goed isoleren, creëren we pas echt impact. Dan zal onze energievraag sterk dalen en wordt België een stuk energieonafhankelijker. Een aantrekkelijk vooruitzicht, zeker gezien de hoge energieprijzen.

Je woning grondig isoleren, hoe pak je dat efficiënt aan? Ontdek het in de isolatiewijzer.

Onze woningen zijn onvoldoende geïsoleerd

Actie is nodig, want meer dan de helft van de woningen in België (60%) zijn slecht geïsoleerd. Concreet stoot een woning in ons land elk jaar gemiddeld zo’n 15 ton CO2 uit. Om de CO2-uitstoot van één woning te compenseren zijn maar liefst 750 bomen nodig. Dat kan beter! Als we onze woningen beter isoleren, belandt er een pak minder CO2 in de lucht. Zo helpen we samen de effecten van de klimaatverandering vertragen. En dat is cruciaal om onze planeet leefbaar te houden, voor ons en de generaties die na ons komen.

Gevelisolatie maakt een enorm verschil

Je dak is toch geïsoleerd, zeg je? Zelfs met dakisolatie gaat er 20 à 25% van de warmte in huis zomaar verloren via de muren. Gelukkig kan je warmteverlies via je gevels grotendeels voorkomen. Door je gevels te isoleren, blijft de warmte veel beter binnen waardoor je energieverbruik daalt.

Stel, je woning heeft gemetselde gevels van 24 cm dik. Dan verbruik je zonder gevelisolatie zo’n 20 liter stookolie per vierkante meter per jaar. Isoleer je je gevels met een Sto-gevelisolatiesysteem, dan bedraagt je verbruik maar zo’n 2,5 liter stookolie per vierkante meter per jaar! Een enorm verschil, dat je ook terugziet op je energiefactuur.
Bereken hoeveel jij kan besparen met gevelisolatie en vraag vrijblijvend je offerte aan.

Goed om te weten: Voor het isoleren van je gevels kan je premies krijgen. Daarmee verdien je je investering extra snel terug. Vraag hier je gratis premiewijzer aan en ontdek voor welke premies jij in aanmerking komt.

Wat is een gevelisolatiesysteem?

Een gevelisolatiesysteem, ook wel ETICS (External Thermal Insulation Composite System) systeem, wordt toegepast aan de buitenschil van je nieuwe of bestaande woning om de energieprestaties te verbeteren. Het isoleren van je buitenmuren is de meest interessante aanpak voor het isoleren van gevels. Je vermijdt immers koudebruggen, terwijl je profiteert van de beste energetische prestaties.

Maak kennis met het ETICS-gevelsysteem van Sto in de gratis infobrochure.

Je buitenmuren isoleren, wat houdt dat in?

Bij een thermisch gevelisolatiesysteem kleeft men de isolatieplaten rechtstreeks en naadloos tegen je buitenmuren. De isolerende laag wordt niet onderbroken, waardoor je koudebruggen, condensatie en schimmels vermijdt. Omdat er geen koudebruggen zijn, gaat er geen kostbare warmte verloren. Hello energiebesparing! Krijg hier een inschatting van jouw besparing en ontdek inspirerende cases.

Isoleer en vernieuw je gevels tegelijk

Met een gevelisolatiesysteem van Sto isoleer en vernieuw je je gevels tegelijk. Hoe dat kan? Op het isolatiemateriaal plaatst men een afwerkingslaag naar keuze. Of je nu gaat voor crepi, steenstrippen of een combinatie, het kleurenpalet is enorm uitgebreid. Bij de sierpleisters zijn er ook nog eens tal van effecten en structuren mogelijk. Welke gevelafwerking kies jij? Vraag je inspiratiebrochure aan en doe frisse ideeën op.

Ga voor een duurzaam resultaat

Een isolatiesysteem bestaat uit verschillende componenten die men laag per laag aanbrengt, rechtstreeks op de gevel. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. Voor een duurzaam resultaat is een nauwkeurige uitvoering en correcte plaatsing van cruciaal belang. Als je kiest voor een Sto-gevelsysteem geplaatst door een Sto-gevelexpert, wordt je gevelisolatie volledig in één systeem gerealiseerd voor een duurzaam resultaat. Ontdek meer redenen om voor een Sto-gevelexpert te kiezen en neem vrijblijvend contact op voor advies.

StoTherm AimS®, het duurzaamste ETICS-systeem van Sto

Wil je duurzaam bouwen en wonen, dan kies je best voor duurzame en gezonde bouwmaterialen. Bij Sto werken ze voortdurend aan optimalisaties op dit vlak. Een goed voorbeeld is StoTherm AimS®, hun meest duurzame ETICS-systeem. Alle componenten zijn gemaakt van hernieuwbare of voldoende beschikbare grondstoffen. Van de minerale isolatie tot de verf met Lotus-Effect® Technology. Dit alles zonder in te boeten op kwaliteit en esthetiek. Ontdek gevelsysteem StoTherm AimS® en vraag ernaar bij je Sto-gevelexpert.

Wil jij graag duurzaam wonen in een energiezuinige woning? Vergeet dan zeker je gevels niet te isoleren, want anders gaat er 20 à 25% van de warmte in huis zomaar verloren via de muren. De efficiëntste aanpak is het isoleren van je buitenmuren. Daarvoor kies je een gevelsysteem van Sto, dat je laat plaatsen door een Sto-gevelexpert. Zo ben je zeker van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat. Bovendien kan je meteen een look naar wens kiezen voor je gevels. Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt en ontdek de mogelijkheden voor jouw project.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan