Renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

29/03/2023

Wil je je renovatieplannen naar een hoger niveau tillen? Dan kies je best voor BENOveren. Door slim en beter te renoveren verlaag je je energiefactuur, draag je je steentje bij voor het milieu, verhoog je je wooncomfort en de waarde van je woning. Benieuwd hoe je dit in de praktijk toepast? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be. Ga mee op ontdekking. 

Renoveren versus BENOveren

Ben je van plan om je huis of appartement te renoveren? Kies dan voor ‘BENOveren’ in de plaats van gewoon renoveren. Door slim en doordacht ‘beter te renoveren’ maak je je woning klaar voor een energiezuinige toekomst. Minder energiekosten, minder CO2-uitstoot, aangenamer wonen, een hogere verkoopwaarde, … Kortom: heel wat voordelen waar je hoe eerder je begint te BENOveren, eerder van kunt genieten.

Test de energieprestaties van je woning

Benieuwd hoe energiezuinig jouw woning momenteel is en hoe je dit kunt verbeteren? Doe de BENOvatietest op de website www.mijnBENOvatie.be en krijg persoonlijk advies op maat.

Bron van BENOvatie-informatie

“10 centimeter isolatie in mijn hellend dak, volstaat dat wel? Dubbel glas met een Ug-waarde van 2,8 W/m²K, isoleert dat genoeg? Schimmel in de badkamer, hoe los ik dat op? Een slechte EPC-score doordat ik elektrisch verwarm, hoe maak ik dat goed? Ik heb geen mechanisch ventilatiesysteem, is dat erg? Ik heb geen waterontharder of regenwaterfilter, is dat een probleem?” Om BENOveren in de praktijk te kunnen toepassen, vind je op de website www.mijnBENOvatie.be allerlei nuttige informatie, een stappenplan, tips en tools, ... www.mijnBENOvatie is niet alleen de eerste website die de Vlaamse kandidaat-BENOveerder helpt bij het BENOveren, het is ook de meest volledige. Niet enkel wordt er gefocust op isoleren, ook andere ingrepen zoals luchtdichting, zonwering, afwerkingsmogelijkheden, ... komen ruim aan bod.

Je ideale BENOvatietraject

Bij een BENOvatie is het resultaat belangrijk, maar ook de volgorde waarin de werken gebeuren. Ook dit vind je terug op de website. Je ideale BENOvatietraject bestaat uit vijf logische, chronologische stappen waarbij je start met het dak en zo verder gaat naar de buitenmuren, het glas, de ramen en deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde technieken: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, slim energieverbruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie. Afhankelijk van je budget en je eigen mogelijkheden beslis je of je alle stappen in een keer doorloopt of dat je de werken in stukken doet. Benieuwd? Ontdek hier je ideale BENOvatietraject.

BENOvatieblog

Ben je benieuwd hoe andere BENOveerders hun BENOvatietraject hebben ervaren? Wil je graag ideeën opdoen en op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen? Lees op de BENOvatieblog meer over het financiële plaatje, premies, renovatietips en -tricks en geef je ogen de kost bij de inspirerende BENOvaties in beeld.

BENOvatiepremies

De Vlaamse Overheid heeft een Renovatiepact afgesloten waarin het streeft naar energiezuinige verbouwingen die tegen 2050 de norm halen van de huidige nieuwbouwwoningen. Daarom krijg je voor elke energiebesparende ingreep die je doet een financieel ruggensteuntje in de vorm van renovatiepremies. Ontdek op welke premies je recht hebt in 2023 en andere financiële stimuli. 

Magazine BENO

Wil je nog meer informatie en inspiratie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt? Dan kun je het gratis magazine BENO aanvragen. Je krijgt er onder andere tips & tricks om je verbouwkosten binnen de perken te houden, maakt kennis met nieuwe BENOvatieoplossingen, -apps en -tools en vind er de weg naar betrouwbare aannemers. Vraag je gratis magazine BENO aan.

Klaar om je woning te BENOveren? Laat je overtuigen door inspirerende artikels, download het magazine BENO en raadpleeg www.mijnBENOvatie.be voor alle nodige informatie.

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.