Met welke renovatieklussen bespaar je het meest op je energiekosten? Ontdek het met de BENOvatietest.

27/06/2022

Wist je dat je ondanks de hoge energieprijzen toch kunt besparen op energiekosten? Hoe? Door je woning zo snel mogelijk energiezuinig te renoveren. Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Tip: doe de BENOvatietest. Ontdek er hier meer over.

Hoge energierekeningen

Eén van de mogelijke factoren die je hoge energiekosten beïnvloeden is je woning zelf. Is die slecht of niet geïsoleerd? Zijn je ramen en buitendeuren verouderd? Is je verwarmingsinstallatie nog van de jaren stilletjes? Dan verbruik je onnodig te veel energie. Energie waarop je kunt besparen. Wil je weten waar en waarmee je precies energie verspilt? MijnBENOvatie.be helpt je dit ontdekken. 

Leer meer over BENOveren

Wil je graag iets doen aan je energieverspillende woning? Kies dan niet voor gewoon renoveren maar voor ‘BENOveren’. BENOveren staat voor ‘Beter reNOveren’. Isoleer je je woning juist en voldoende dan moet je minder stoken, dalen bijgevolg je energiekosten en verhoog je je wooncomfort. Wees gerust ambitieus, want hoe eerder en beter de energieprestaties van je woning verbeteren, hoe sneller je profiteert van de voordelen. Ontdek ook de premies waarmee je nog meer kunt besparen.

Doe de BENOvatietest

Met de BENOvatietest van www.mijnBENOvatie.be ontdek je waar je woning onnodig energie afgeeft. Vul de online vragenlijst in en vink af hoe het momenteel met je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk (glas, ramen en deuren), vloeren en technieken is gesteld. Op basis van je antwoorden ontvang je een gepersonaliseerd BENOvatierapport in je mailbox. Hierin lees je hoe goed – of hoe slecht – je woning scoort op vlak van isolatie, verwarming, sanitair, energieopwekking, ventilatie, waterbehandeling, regenwaterrecuperatie, verlichting, … en krijg je advies om er iets aan te doen.

Krijg gratis BENOvatieadvies

Naast je persoonlijk resultaat van de BENOvatietest ontdek je dus ook hoe je je energieverlies kunt aanpakken. Ontvang gratis BENOvatieadvies met verschillende doelstellingen en stippel een haalbaar traject uit. Bovendien krijg je ook tips en linken naar bouwmaterialen en -systemen, plaatsers en voordelen waarmee je je BENOvatiedoelstellingen kunt bereiken. Mooi meegenomen en een stimulans om eraan te beginnen! Lees ook tips voor de financiering van je BENOvatie.

Klaar om het energieverbruik van je woning aanzienlijk te verminderen en je energiekosten te verlagen? Maak gebruik van de info en tools die je vindt op www.mijnbenovatie.be. Download ook het gratis magazine BENO en blader door een heleboel informatie, nieuws, de premie-updates en inspirerende getuigenissen, … over BENOveren.   

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.