Hoe energiezuinig is je woning en waar kan het beter? Ontdek het met een gratis test!

29/03/2023

Heb je renovatie- of BENOvatieplannen? Slim en doordacht renoveren met het oog op de toekomst, levert je heel wat voordelen op. Minder energiekosten bijvoorbeeld. Zet stappen in de goede richting, ga aan de slag met de BENOvatietest.  

Renoveren voor de toekomst

Heb je een verbouwing of renovatie gepland, dan heb je misschien al in gedachten welke aanpassingen je wilt uitvoeren. Ga je voor de ‘quick fix’, of wil je het ineens goed doen met je blik vooruit op een milieuvriendelijkere toekomst? Op 2050 bijvoorbeeld. Tegen dan wil de Vlaamse regering namelijk dat elke woning of appartement even energiezuinig is als een energetisch goed presterende nieuwbouwwoning. BENOveren is dan de betere, ambitieuze keuze. Klaar om te gaan voor die betere, toekomstgerichte oplossing? We helpen je je BENOvatietraject uitstippelen.

BENOveren = beter renoveren

Wil je zoveel mogelijk voordeel halen uit je renovatie-inspanningen? Dan kies je voor BENOveren of ‘beter renoveren’. Dat is renoveren volgens een logisch stappenplan met energiezuinigheid als ultieme doelstelling. De voordelen hiervan zijn enorm: een lagere energiefactuur, meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot en een grotere vastgoedwaarde van je woning. En hoe eerder je start, hoe langer je van deze voordelen kunt genieten. Bovendien kun je beroep doen op tal van BENOvatiepremies.

Doe de BENOvatietest

Maar hoe pak je zo’n BENOvatie aan? Eerst en vooral kun je nagaan hoe energiezuinig je woning al is. Ontdek het via de BENOvatietest. Je krijgt een lijst met vragen over de huidige toestand van je dak(en), je buitenmuren, je ramen en deuren, je vloeren en je technieken. En op basis van je antwoorden ontvang je per e-mail je persoonlijk BENOvatierapport, gratis BENOvatieadvies en doelstellingen op maat. Zo kun je putten uit een schat van informatie en verdere stappen in je renovatietraject ondernemen.

Jouw BENOvatietraject

Twijfel je nog om te BENOveren omwille van een eventueel hoog kostenplaatje? Geen zorgen. Een BENOvatie hoeft niet noodzakelijk duurder te zijn. Enkele eenvoudige ingrepen kunnen al een prima resultaat opleveren. Bovendien hoef je niet alles in één keer aan te pakken. Het kan ook stapsgewijs, in logische volgorde, volgens je beschikbare budget. Ontdek de 5 stappen voor je BENOvatietraject waarbij je start met het dak, vervolgens de buitenmuren, het glas, ramen en deuren, de vloer en tot slot de technieken aanpakt. Lees ook enkele tips over het financieren van je BENOvatie.

Wil je je woning beter renoveren volgens de toekomstige energienormen? Doe BENOvatie-inspiratie op in het magazine BENO. Ben je benieuwd naar de energiescore van je woning en hoe je die kunt verbeteren? Doe de BENOvatietest en ontvang je persoonlijk BENOvatierapport en -advies per e-mail.

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.