Ga je renoveren? Laat je informeren en inspireren door het gratis magazine BENO

Gepubliceerd op

Heb je verbouwplannen maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak kennis met BENOveren! Wil je je woning energiezuinig, slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken op de meest kostenefficiënte manier? In het gratis magazine BENO, een initiatief van de Vlaamse verbouwsector, vind je inspiratie en een heleboel tips & tricks.

Energiezuinig wonen tegen 2050

Heel wat Vlaamse woningen zijn slecht geïsoleerd en verspillen veel energie. Dit is zeer nadelig voor onze planeet en onze portemonnee. Daarom hebben de Vlaamse Overheid en verschillende sectororganisaties samen een Renovatiepact afgesloten waarbij men wil dat al onze appartementen en huizen tegen 2050 een A-label (EPC maximum 100 kWh) halen. Een goede reden om meteen al te BENOveren in de plaats van gewoon te renoveren. Want hoe eerder je BENOveert, hoe sneller je kunt genieten van alle voordelen.

BENOveren in 5 stappen

BENOveren’ betekent dat je je woning beter en energie-efficiënter gaat renoveren voor de toekomst. Dit doe je door te streven naar een laag E-peil (E-peil max. E60) of ervoor te zorgen dat elk onderdeel van je woning voldoet aan de minimale gevraagde isolatiewaardes. Hiervoor volg je een chronologisch stappenplan waarbij je start met het dak en eindigt met je technieken. Ontdek  dit stappenplan op www.mijnBENOvatie.be en krijg er de beste info en tips om ‘BEter te reNOveren’.

Gratis magazine BENO

Het gratis magazine BENO werd ontwikkeld door de Vlaamse bouwsector met de steun van allerlei organisaties in de verbouwwereld. In de editie van 2020 krijg je als kandidaat-BENOveerder antwoord op vragen zoals:  ‘Wat zijn de voordelen van een goede EPC-score? Hoe herken je een goede aannemer of architect? Hoe creëer je een Smart Home? Hoe los je geluidshinder op? Hoe kun je regenwater recupereren? Wat levert welke toepassing financieel op?’ En zoveel meer. Daarnaast krijg je er heel wat inspiratie om je woning naast energiezuinig ook aantrekkelijk, slim, kwaliteitsvol, gezond en comfortabel te maken.

Jouw exemplaar

Je krijgt het gratis Magazine BENO doorheen het jaar bij jou thuis in de brievenbus bezorgd, of je kunt het terugvinden op bouwbeurzen, bij verbouwmagazines- of gidsen, in de kantoren van de AXA, via gemeentelijke diensten en de lokale bibliotheek. Heb je het Magazine BENO toch gemist? Dan kun je je papieren of digitale exemplaar hier aanvragen.

Wil je graag je woning of appartement BENOveren? Laat je informeren en/of inspireren door de website www.mijnBENOvatie.be of het gratis magazine BENO.