BENOveren? Ontdek BENOvatietips in het gratis magazine BENO

28/02/2024

Waarom BENOveren in plaats van renoveren? Hoe kan je je woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken? En hoe pak je dat alles op de meest kosteneffectieve manier aan? Als kandidaat-verbouwer vind je heel wat van je vragen beantwoord in de nieuwste editie van het gratis magazine BENO. Download hem snel.

BENOveren actueler dan ooit

In 2018 werden bijna 27 000 vergunningen voor renovatie aangevraagd. In 2023 liep dat op tot iets meer dan meer dan 38 000. Er wordt verwacht dat het aantal vergunningsaanvragen de komende jaren nog zal stijgen. Niet alleen om je energiefactuur te verlagen in plaats van je centen via muren en ramen te zien verdwijnen, maar ook omwille van de steeds strenger wordende renovatieverplichting. Zo moet je momenteel als nieuwe eigenaar van een woning binnen de vijf jaar het label D behalen. Vanaf 2028 is dat label C, in 2035 label B en in 2040 label A. Ben je een nieuwe eigenaar van een appartement, dan moet je vanaf 2028 label C bereiken, vanaf 2040 label B en vanaf 2045 label A.

Informeer je met het gratis magazine BENO

Maar hoe doe je dat concreet, Beter rENOveren? Dat leer je opnieuw in BENO, het gratis magazine dat elk voorjaar verschijnt met de steun van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), en dat elke verbouwer wil informeren, inspireren, motiveren en stimuleren om te BENOveren: doordacht energetisch renoveren. 

Dit lees je in het nieuwe magazine:

  • Hoe hebben Josephine en Alexander een rijwoning van rond 1900 naar BENOnormen gerenoveerd?
  • Wat doe je best: buitenmuren (na-)isoleren aan de buitenkant, aan de binnenkant, of in de spouw?
  • Hoe herken je een asbesthoudend dak, en hoe pak je het aan?
  • Waarop moet je letten als je je ramen vervangt, zelf gipsplaten plaatst, of energiebewust wil ventileren?
  • Hoe verlaagt je water- en energiefactuur, en welke slimme technieken kunnen je helpen besparen op elektriciteit?
  • Hoe vind je de juiste lening en een goede aannemer?
  • Welke verhalen over warmtepompen zijn waar, en welke niet?
  • En welke apps, tools en producten komen bij je BENOwerken goed van pas?

Het gratis BENO-magazine is te verkrijgen op bouwbeurzen, in de kantoren van Crelan/AXA Bank Belgium, bij bouwmaterialenhandelaars en in de lokale bibliotheek. Liever digitaal lezen? Download hier BENO 2024.

Stippel online jouw BENOvatietraject uit

Nog meer informatie en tips vind je op www.mijnBENOvatie.be. Deze website gidst je stapsgewijs doorheen het volledige BENOvatietraject: van het dak, de buitenmuren, de ramen en deuren, de vloer, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, waterbehandeling, regenwaterrecuperatie, tot en met huisautomatisering en slimme verlichting. Waarop nog wachten?

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.