BENOvatie-experts live op 21 maart om 20 u: krijg antwoord op al je renovatievragen

17/03/2023

Heel wat kandidaat-renoveerders weten niet goed weten hoe ze hun woning energiezuinig moeten renoveren of BENOveren. Dat stellen het consortium MijnBENOvatie.be, het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap VEKA, de architectenfederatie NAV en de aannemersorganisaties Embuild Vlaanderen en Bouwunie vast. Daarom organiseren ze op dinsdag 21 maart om 20 u. de eerste editie van ‘BENOvatie-experts live:’ een online-uitzending waarin BENOvatie-experts antwoorden op alle vragen van Vlaamse renoveerders. Ook op die van jou. Schrijf je nu in via www.mijnBENOvatie.be

Vragen van kandidaat-renoveerders

Als ik mijn energiefactuur wil verlagen, met welke renovatiemaatregelen begin ik dan best? Wat brengt het meest op: isolatie of zonnepanelen? Hoe ga ik te werk als mijn dak of buitenmuren niet voldoende of niet correct zijn geïsoleerd? Waarop moet ik letten als ik nieuwe ramen of deuren wil laten plaatsen? Waarom zijn luchtdichtheid en ventilatie belangrijk? Heeft het bij een renovatie zin om te investeren in een warmtepomp? Hoe kunnen huisautomatisering, regenwaterrecuperatie of waterontharding bijdragen tot rationeler energieverbruik? En hoe kan ik al die energiezuinige ingrepen het best financieren?

Het zijn stuk voor stuk vragen die kandidaat-renoveerders zich stellen, zo blijkt uit een eerste bevraging van BENOvatie-experts: een initiatief van diverse marktleiders in de Vlaamse verbouwsector die al enkele jaren geleden de handen in elkaar sloegen voor www.mijnBENOvatie.be, dé informatiesite over BENOveren in Vlaanderen, die tot stand kwam in samenwerking met het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap VEKA, de architectenfederatie NAV en de aannemersorganisaties Embuild Vlaanderen en Bouwunie.

Een objectief antwoord en gepersonaliseerd advies krijgen toekomstige BENOveerders op dinsdag 21 maart tijdens de eerste editie van BENOvatie-experts live. Schrijf je hier in.

Live-uitzending over energiezuinig renoveren

Wie zich voor 20 maart inschrijft voor BENOvatie-experts live via mijnBENOvatie.be, krijgt een link toegestuurd om op dinsdag 21 maart om 20 u. vanachter zijn of haar computer de live-uitzending te kunnen volgen.

In BENOvatie-experts live gaan Hanne Decoutere (Het Journaal) in gesprek met:

  • Kati Lamens, architect en woordvoerster voor Netwerk Architecten Vlaanderen, een beroepsvereniging waarbij 75% van de architecten aangesloten zijn,
  • Bram Claeys, senior adviseur bij het Regulatory Assistance Project, een onafhankelijke organisatie die ideeën formuleert voor innovatief energiebeleid,
  • Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, de sectororganisatie binnen Unizo die zelfstandigen en kmo’s uit de bouwsector verenigt,
  • en Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen, de vroegere Confederatie Bouw, die sinds 1946 bouwprofessionals, van zelfstandige tot grote onderneming, vertegenwoordigt.

Elk vanuit hun ervaring en expertise geven deze BENOvatie-experts advies over toekomstbestendig renoveren en tips over hoe een BENOvatie het best wordt aangepakt.

Stel je renovatievraag via chat

Wie zich inschrijft voor BENOvatie-experts Live krijgt op 21 maart, naast het panelgesprek dat een uur zal duren, tot 22 u. de mogelijkheid om via de chat zijn of haar persoonlijke renovatievragen te stellen.

Gespecialiseerde BENOvatie-experts van BWT Belgium, Crelan/AXA Bank Belgium, Deceuninck, Isover, Niko, Recticel Insulation, Renson, Soudal, Viessmann en Wienerberger zullen die zelfde avond de individuele BENOvatievragen beantwoorden of – mocht dat nodig zijn – de vraag noteren en later opvolgen.

Schrijf je nu gratis in

Deelname aan BENOvatie-experts live, op dinsdag 21 maart om 20 u. is gratis, maar inschrijving is wel vereist om de deelnamelink te kunnen toesturen. Inschrijven kan tot 20 maart via www.mijnBENOvatie.be

Een initiatief van

In samenwerking met MijnBENOvatie.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.